Vanliga frågor

 

Hur avbokar eller ändrar jag en befintlig bokning?
- Gå till http://bokning.hotellgoteborg.com och logga in med ditt bokningsnummer och email-adress så kan du hantera din bokning i enlighet med de bokningsregler som gäller för din befintliga bokning.


 
Vad gör jag om jag inte fått någon bokningsbekräftelse?
- Om du redan försökt logga in på http://bokning.hotellgoteborg.com utan att lyckats men är säker på att din bokning gått igenom; kontakta då TravelNow via uppgifterna på vår kontaktsida och uppge så mycket information du kan, t.ex. det fullständiga namnet på personen som gjort bokningen, den epost-adress som använts vid bokningen, hotellets namn och vilka datum bokningen gäller så återkommer vi så snart som möjligt.


 
Kan ni hjälpa till med en rekommendation på hotell?
- Självklart kan vi hjälpa till med rekommendation för specifika hotell efter dina önskemål. Kontakta oss fördelaktigt via formuläret på vår kontaktsida och vänligen ange önskade vistelse-datum, antalet personer och rum, ev. antalet barn under 18 år, ungefärlig budget samt eventuellt önskemål om närhet till sevärdhet/attraktion eller stadsdel/område.


 
Har ni tips på saker man kan göra i Göteborg?
- Givetvis! Ni kan hitta upplevelser eller aktiviteter att boka in er på i Göteborg genom att gå till webb-adressen http://besok.hotellgoteborg.com. Tveka inte att höra av er till oss via kontakt-formuläret på vår kontaktsida om ni vill ha ytterligare förslag.


›› Har ni någon annan fråga som inte besvaras här, tveka då inte att kontakta oss.

Clarion Hotell


    Fatal error: Class 'Booking' not found in /home/dme/public_html/hotellgoteborg.com/inc.ClarionHotel.php on line 27