Vår och sommar i Göteborg

Besök Göteborg i vår och sommar

Besök Göteborg i vår och sommar

Nu när maj snart är här, så är det inte fel att planera inför våren och sommaren. I Göteborg så händer det en hel del de närmaste månaderna!

Maj: Göteborgsvarvet, basketfestival och modeutställningar

Under maj månad är det åter dags igen för Göteborgsvarvet. Kanske du ska vara med och springa, eller vill du bara titta på? Det är ju världens största halvmaraton och lockar tiotusentals löpare varje år. Årets datum är den 13 maj och under veckan är det även ett stort antal olika lopp som Lilla varvet, Minivarvet, Specialvarvet, Cityvarvet, Trailvarvet och Stafettvarvet.

Gillar du hellre cykel så har du Göteborgsgirot som även det är maj, det under helgen 26–28 maj.

Två nya utställningar med mode i fokus öppnar upp under maj. Det är Röhsska museet som kommer att visa nordiskt mode nu: Stickat och tryck 13 maj–30 sep där 15 nya nordiska modetalanger uppmärksammas. Den 3 maj öppnar även Göteborgs konstmuseum en utställning som heter Bortom det bärbara. Den visar verk av fyra av 2000-talets med omtalade svenska modeskapare.

Göteborg Basketball Festival är en av Europas största ungdomsturneringar i basket. Denna har spelats sedan 1979 och alltid under Kristi Himmelfärdshelgen, i år betyder det 18–21 maj.

Juni: jubileumsfestival, stadsutställning, Pride och Ullevi-konserter

I juni fyller Göteborg år, närmare bestämt den fjärde! Det kommer att firas mellan 2–5 juni med den stora Jubileumsfestivalen. Du kan kolla in tre scener, varav en har plats för lika mycket publik som Scandinavium. Sedan finns det mat, musik och aktiviteter.

5–11 juni är det West Pride i Göteborg, en konst- och kulturfestival som skapar trygga rum för HBTQI-personer. Festivalen innefattar Pride Park, Pride House och Pride Parade och är gratis för besökarna.

Sedan var det även dags för en hel del konserter. Bland annat på Ullevi där du kan se världsartister från juni till slutet av augusti. Metallica kommer 16 och 18 juni. 2023 kommer också “The Boss” återigen till Göteborg! Bruce Springsteen bjuder på inte mindre än tre oförglömliga kvällar på Ullevi: 24, 26 och 28 juni. Sedan har du även Patti Smith, som gör en konsert på Göteborgs konserthus 3 juni.

Juli: ungdomsturneringar, Coldplay, segling och ridsport

Varje år så är Göteborg för flera av världens största ungdomsturneringar i idrott. Först ut är Världsungdomsspelen i friidrott som arrangeras för 28:de året i rad i Göteborg. Det mellan 30 jun–3 juli.

Sedan är det dags för Partille Cup, som är världens största och mest internationella handbollsevent. I år spelas cupen 3–8 juli.

Gothia cup 16–22 juli samlar fotbollsspelare från hela världen och är också världens största ungdomsturnering i fotboll.

Fyra konserter med Coldplay kommer att göras på Ullevi. Det blir 8–9, 11–12 juli.

Childhood Match Cup (tidigare Match Cup Marstrand) är en årlig seglingstävling utanför Marstrand norr om Göteborg. Denna kommer att hållas mellan 4 och 9 juli.

Är ridsport din grej, missa inte Westcoast Equestrian Week 25–30 juli på Åbytravet i Mölndal.

Augusti: festivaler, konserter och nytt evenemangsområde

Två favoritartister på Ullevi dyker upp under denna månad. Det är Gyllene Tider den 5 augusti och Laleh 26 augusti.

Way Out West i Slottsskogen är 10–12 augusti. I år så kommer Håkan Hellström vara avslutande akt
Den 26:e är det premiär för Skatås som nytt evenemangsområde i Göteborg, då Diggiloo-turnén slår läger på området. Artister på årets turné är bland annat Nike Sellmar, John Lundvik, Daniel Norberg, Liamoo, och Jessica Andersson.

Den 5 augusti kan du besöka Sävefestivalen. Där är det roliga och gratis familjeaktiviteter som fiskdamm, ansiktsmålning, lotterier och mat. På kvällen så ändras festivalen om och blir en sprakande musikfestival med två scener, food trucks och lokal öl.

Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img