Fira när Göteborg fyller 400

Fira Göteborg i sommar

Fira Göteborg i sommar

Göteborg fyllde 400 år, 2021, men eftersom det då var en pandemi, så gick detta inte att fira på det sätt som staden ville. Men nu, denna sommar så blir firandet av! Jubileumsfestivalen är en del av Göteborgs Jubileumsfirande. Hela sommaren 2023 kommer att vara fylld med roliga aktiviteter och attraktioner för att fira Göteborgs stads 400 år gamla historia. Men det är inte ett firande utan en fest, eller hur? Det är vad festivalen är till för! Fyra dagar av kul och festligheter! Det är då göteborgare och besökare samlas i Frihamnen för att fira tillsammans.

Mängder av festligheter

Det stora festivalområdet kommer att fyllas med en mängd olika kvalitetsmusik, uppträdanden, mat, dans, aktiviteter och mycket, mycket mer. Tre scener ger dig allt från popmusik och orkestrar till dansband och rockmusik. Det kommer också att finnas utsökt och intressant matutbud inom tre områden. Det kommer vara hela 70 000 kvadratmeter festligheter.

Festival i fyra dagar

De olika dagarna, fredag till måndag, har lite olika teman. Utforska vilken dag du bara måste vara där!

2 juni – fredag
Området öppnas upp! Utforska området, scenerna, maten och alla aktiviteter. Stanna till kvällen och se den stora invigningskonserten där Göteborgs Symfoniorkester, Riksorkestern, uppträder tillsammans med flera kända popsångare.

3 juni – lördag
Den här dagen handlar om dans! Det kommer att finnas alla typer av stilar och genrer, så oroa dig inte, du kommer att hitta något som passar dig. Red Bulls danstävling “Dance Your Style” gästar festivalen denna dag och du kommer att ha möjlighet att vara domare när 16 dansare tävlar om att delta i den internationella tävlingen.

4 juni – söndag
Göteborgs officiella födelsedag! Den 4 juni är dagen vi har ett ädelt och kungligt firande – faktiskt med kungligheter då Sveriges kung och drottning ska besöka Göteborg. Den här dagen avslutas med inget mindre än en födelsedagsgala.

5 juni – måndag
Sista dagen på festivalen. Denna dag kommer att hedra pop och rockmusik – två genrer som har format Göteborgs musikscen och kultur.

Även om festivalen kommer att vara över efter denna tidpunkt, kommer firandet att fortsätta hela sommaren i olika delar av staden. Redan den 6 juni firas Sveriges nationaldag med en stor konsert i Slottsskogen.

Prototyp Göteborg

Under hela sommaren kan du besöka Prototyp Göteborg – staden som utställning, 2 juni–3 september. Det är ett huvudområde som går från Frihamnen, till Ringön och över Hisingsbron till Centralenområdet och Kronhuskvarteren. Där kan alla besökare guidas genom en stad i förändring.

Platser som fyller 100 år

Förutom att staden har ett 400-årsjubileum, firar flera av Göteborgs allra mest folkkära och älskade platser 100 år 2023. Det gäller bland annat Liseberg, Botaniska trädgården, Göteborgs konstmuseum, Akvariet på Sjöfartsmuseet, Slottsskogsvallen, Göteborgs Konsthall, Göteborgs Naturhistoriska museum, Götaplatsen och Avenyn. Alla dessa byggdes till den stora Jubileumsutställningen 1923.

Boka hotell

Om du tänker vara med i sommar för att fira Göteborgs födelsedag, så se då till att i god tid boka ett bra hotell. Här hos oss kan du hitta många bra alternativ över hela stan. Det är bara att söka fram det du föredrar. Har du några frågor så är det bara att ta kontakt med oss!

Clarion Collection Hotel Odin  Clarion Collection Hotel Odin
Odinsgatan 6, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1565 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Crown  Scandic Crown
Polhemsplatsen 3, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1795 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img