Vad händer i Göteborg, februari 2018?

Kom till Göteborg i februari!

Kom till Göteborg i februari!

Så har vi då kommit till februari månad, och det börjar sakta men säkert gå åt ljusare tider. Men vad kan man då hitta på denna månad i Göteborg? Det händer en hel del faktiskt och glöm inte heller av att fira alla hjärtans dag tillsammans den 14e!

Båtar och hästar!

Redan nu i helgen är det Båtmässan, som sker på Svenska Mässan, den startade 3 februari men håller på till den 11e, så än har du tid att bege dig dit. Då Volvo Ocean Race har ett stopp i sommar här i Göteborg, så kommer det finnas en mängd relaterade saker till detta på mässan.

Du som gillar hästar, har en bra månad. Dels har du Gothenburg Horse Show den 20–25 februari, på Scandinavium dels har du en av världens största hästmässor, Eurohorse, på Svenska Mässan mellan 22–25 februari.

Mängder av musik

I helgen är det deltävling 2 av Melodifestivalen och denna sker på Scandinavium, i Göteborg. Kanske du har biljett till genrepet, eller till själva delfinalen? Andra typer av musik denna månaden är Andra Generationen, som firar 30 år på Nefertiti den 3 februari. Den 8 februari kommer tre härliga band till Partille Arena, nämligen Dropkick Murphys, Flogging Molley och Glen Matlock. Till Pustervik kommer The Radio Dept 16 februari och den 17 februari är det Sarah Klang, på samma ställe. Sen så kommer Darin till Lisebergshallen den 22 februari.

Kultur

Den 10 februari startar utställningen Feathers på Världskulturmuseet i Göteborg. Det är en utställning som har fokus på fjädrar runt om i världen och vad de har betytt, symboliserat och stått för hos olika kulturer. Utställningen kommer att hålla på till den 19 augusti 2018, sen flyttar den till Stockholm.

På Göteborgs Stadsteater kommer De Ensligas Allé att ha premiär den 22 februari. Det är en berättelse om två syskon, på varsin resa, en uppåt och en neråt. Scenen intas av Carina M Johansson och tre musiker. Musik av Bob Dylan och texter i översättning av Mikael Wiehe.

Det händer så klart en massa mer i stan under februari, så väl som att det finns saker att göra här året om. Vi skriver nyheter varje vecka, om saker som händer och sker. Dessutom brukar vi ge tips om både det ena och det andra. Så vill du ha koll på vad som händer eller om du vill hitta nya saker att göra, läs dem!

Boka boende

Om du har lust att komma till Göteborg under februari månad så hittar du en mängd olika boendealternativ här på vår sida. Du kan söka fram alternativ via namn, stadsdel eller flera andra sätt. Det finns hotell som passar alla, det eftersom de har olika prisklasser. Det finns från budget upp till lyx och en massa alternativ där emellan med förstås. Du kan också kontakta oss om du har några frågor, eller behöver hjälp med din bokning. Vi gör vårt allra bästa för att lösa det du behöver ha hjälp med.

Clarion Hotel Post  Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img