Gå på Svenska Mässan

Gothia Towers och Svenska Mässan drar mycket folk varje år

Gothia Towers och Svenska Mässan drar mycket folk varje år

I Göteborg finns det alla möjligheter att gå på olika mässor under året. Svenska Mässan har existerat sedan början av 1900-talet, då den första utställningshallen byggdes på den plats som Svenska Mässan ligger i dag. Denna första utställningshall var på 40 000 kvadratmeter och ingick i jubileumsutställningen då Göteborg fyllde 300 år. Idag är Svenska Mässan tillsammans med Gothia Towers en global mötesplats och varje år kommer över 1,8 miljoner människor från hela världen hit för att mötas, äta, bo, utveckla affärer, idéer och produkter. Samlat under ett tag hittar du allt från hotell, butiker, restauranger, mässhallar och mötesarenor.

Svenska Mässan i februari

Svenska Mässan har ett gediget program över hela året. I februari händer en hel del. En snabb titt över programmet visar att det är mässor och konferenser med vitt breda ämnen. Säkert finns det något som kan locka? Om inte annat är det alltid trevligt att komma iväg på något, ensam eller tillsammans med din familj.

Mellan den 4 februari och 12 februari kan du som gillar båtar av olika slag få en upplevelse då Båtmässan hålls. Här finner du utställare av segelbåtar, motorbåtar och tillbehör samt lyssna på en mängd olika föredrag.

Den 14–15 februari kan du som arbetar inom hälsovård, sjukvård eller annat som har med biobankning att göra gå på en nationell konferens som handlar om just detta.

Något som drar mycket folk varje år är Megaloppis. I år sker denna den 18 februari på Svenska Mässan. Detta är Göteborgs största inomhusloppis.

Går du i bröllopstankar? Då är Sveriges största bröllopsmässa, Bröllopsfeber, något för dig. Den är mellan 18 och 19 februari.

För hästintresserade så är det Eurohorse som gäller! Den går av stapeln 23–26 februari. Detta är en mässa som samlar hästintresserade människor varje år, samt att varje år fylls Scandinavium med hästar, tävlande och publik.

Svenska Mässans program resten av året

Om du är nyfiken på vad Svenska Mässan kan erbjuda resten av året, så är det enklast att besöka deras hemsida. Ett axplock av händelser är dock Svenska Cykelmässan, Seniormässan, Öl och Whiskymässan, SciFi World, Göteborgsvarvet Expo, Fastighetsmässan, Bokmässan och kvalitetsmässan bara för att nämna några!

Svenska mässan har något för alla, oavsett om du är privatperson eller företagare. Här är den perfekta platsen att se och uppleva något nytt, eller något gammalt och hemtamt.

Boka boende i Göteborg

Om du har planer på att gå på Svenska Mässan under februari, eller under någon av de alla andra månaderna så är det bra att boka ett boende. Gör gärna detta i god tid, särskilt om det är mässor som drar många människor. Här hos oss kan du söka fram bra alternativ, både nära mässan, så väl som en bit ifrån. Om du inte hittar det du söker, så är du välkommen att kontakta oss så kan vi hjälpa dig att ta fram bra boendealternativ. Varför inte passa på att kombinera ditt mäss-besök med att uppleva Göteborg för övrigt? Denna stad har mycket att erbjuda, och det under alla årstider!

 

 

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img