Romantik i Göteborg

Njut av romantik i Göteborg

Njut av romantik i Göteborg

Alla dagar är en bra dag för romantik, men en dag som detta uppmärksammas av en mängd människor är alla hjärtans dag. Denna dag har firats ända sedan medeltiden, men det var under 1900-talet som den växte sig större och blev en firad tradition varje år.  Ursprunget till denna högtid står att finna i firandet av helgonet Sankt Valentine. Denna dag firades under medeltiden i Frankrike och England. Man brukar därför även kalla denna dag för Valentinedagen eller Sankt Valentines dag. Under medeltiden var det även då man började göra en romantisk koppling till själva högtiden. Redan under 1300-talet var denna dag en festdag för ungdomar och förälskade. Man utförde olika parbildningslekar. En sed att skriva kärleksbrev uppstod även under denna tid. På 1800-talet kom det färdigtryckta kärlekskort. I Sverige började man fira alla hjärtans dag på 1960-talet. Dagen lanserades som en kommersiell dag med influenser från USA. Om du och din käresta vill fira denna dagen tillsammans så kan ni ta en eller flera nätter i Göteborg tillsammans. Många restauranger erbjuder alla hjärtans dag menyer på denna romantiska dag.

Njut av en god middag

Göteborg är fylld med restauranger för er som vill gå ut tillsammans och njuta av en god middag. Njut av italiensk mat på Bistro Italiano, eller La Cuicina Italiana. Testa ljuvlig fisk på Fiskekrogen eller en femrätters på Sjömagasinet.

En annorlunda smakupplevelse får ni på restaurangen Toso, som är en panasiatisk restaurang. Konceptet går ut på att dela mat med varandra, och menyn innehåller en massa smårätter inspirerade av Thailand, Kina och Japan.

Är ni ett par som älskar att äta kött, så passar restaurangen Meet. Köttet har huvudrollen här och du som besökare får välja själv vilket kött du vill äta samt vad du vill ha för tillbehör och sås.

Gillar ni tapas och äta små rätter under flera timmar, bege er till Tapasbaren. Detta är en mysigt inredd restaurang på Mariagatan.

Detta var bara ett axplock av alla restauranger som ni hittar i Göteborg. Det finns något för alla smaker.

Andra aktiviteter i romantikens tecken

Gå på en duobehandling på spa tillsammans, eller boka in en upplevelse tillsammans. Det finns allt från chokladprovning, vinprovning till att hoppa fallskärm! Ta en promenad tillsammans i Slottsskogen och avsluta med en fika. Besök Universeum eller något annat av alla museer som finns i Göteborg. Ta en stadsvandring med en guide, eller njut på egen hand med varandra i sällskap. Det finns även en mängd andra saker att göra i Göteborg, det är bara er fantasi som begränsar er.

Boka hotell

Att stanna över minst en natt, gärna flera är inte fel om ni ska vara riktigt romantiska med varandra. Det finns flera hotell som har alla hjärtans dag specialare för par, som ger en extra romantisk upplevelse. Du kan söka fram lämpliga boendealternativ här på vår sida. Om du inte hittar det du söker, så kan du även kontakta oss, så hjälper vi dig att ta fram det perfekta boendet för en romantisk helg.

Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img