Tagga för delfinal av melodifestivalen i Göteborg!

Melodifestivalen 2018 ligger runt hörnet!

Melodifestivalen 2018 ligger runt hörnet!

För bara ett par dagar sedan så släpptes alla artister som ska delta i nästa års melodifestival. En av deltävlingarna kommer att ske i Göteborg. De andra sker i Karlstad, Malmö och Örnsköldsvik och andra chansen sker i Kristianstad.

Deltävlingen i Göteborg kommer att gå av stapeln den 10 februari. Den stora finalen sker sedan i Solna, Stockholm, då vi ska ta fram vem som ska få åka till Polen och Eurovision.

Delfinalens artister

Till Göteborg får vi en fin blandning av artister. Låtar, artister och låtskrivare är;

  • Allting som vi sa – Artist: Ida Redig, Låtskrivare: Yvonne Dahlbom, Jesper Welander, Ida Redig
  • Det finns en väg – Artist: Jonas Gardell, Låtskrivare: Calle Kindbom, Jonas Gardell, Mats Tärnfors
  • In My Cabana – Artist: Margaret, Låtskrivare: Anderz Wrethov, Linnea Deb, Arash Labaf, Robert Uhlman
  • Last Breath – Artist: Liamoo, Låtskrivare: Liam Cacatian Thomassen, Morten Thorhauge, Peter Bjørnskov, Lene Dissing
  • Shuffla – Artist: Samir & Viktor, Låtskrivare: Andreas ”Stone” Johansson, Denniz Jamm, Costa Leon, Samir Badran, Viktor Frisk
  • Songburning – Artist: Mimi Werner, Låtskrivare: Göran Werner, Mimi Werner, Niki Niki, Carl Varga, Johan Åsgärde, Oliver Lundström

Vi får alltså dels se Ida redig, som debuterar i Melodifestivalsammanhang, Jonas Gardell, älskad författare, som tidigare varit med i Melodifestivalen, men då som mellanakt. Han har aldrig tidigare tävlat. Två ytterligare debutanter är Margaret samt Liamoo, mer känd som Lima, Idols vinnare 2016. Samir & Viktor är tillbaka för tredje gången i Melodifestivalen! Mimi Werner debuterade förra året och är även hon tillbaka detta år.

Björkman har 3 år kvar

Generaldirektör och producenten Christer Björkman sa förra året att han skulle stanna kvar i fyra år. Nu ör det tre år kvar. Han har lovat att under dessa sista år se till att få fram minst en vinnare av hela Eurovision. Skulle det ske, så kan Sverige räkna sig som nummer ett, med Irland, att ha vunnit tävlingen mest gånger.

Njut av Göteborg

Passa på att stanna kvar flera nätter när du ändå bokar in dig på ett boende i Göteborg. Staden  har mer att erbjuda än bara delfinal i Melodifestivalen. Passa på att besöka Universeum eller något av stadens alla museer. Göteborg erbjuder även shoppingmöjligheter så väl som god mat och fika och mycket mer. Du tar dig enkelt fram, då det går många spårvagnar så väl som bussar här. Det är även promenadavstånd till mycket om du väljer att bo centralt.

Boka plats i god tid

Melodifestivalen är en mycket populär folkfest. Det gäller inte bara stora finalen utan även delfinalerna. Så se till att inte missa din chans. Köp biljett och boka boende redan nu, så är du redo nästa år!

Därför är det en god idé att boka boende samt köpa din biljett redan nu. Då garanteras du att inte missa delfinal 1! Bland bra hotell som du kan boka hittar du Hotell Onyxen, som ligger runt hörnet från Scandinavium eller Hotel Lorensberg. Om du vill ha hjälp med att hitta ett lämpligt boende, så är du välkommen att kontakta oss. Du kan även själv leta fram lämpliga alternativ direkt på vår sida om du vill.

Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img