Höststaden Göteborg

Upplev Göteborg i höst!

Upplev Göteborg i höst!

Göteborg är en charmig stad, som har något för alla årstider. Under hösten är det perfekt att åka hit! Det finns mängder av evenemang och aktiviteter och det för alla åldrar! Det finns flera nya utställningar, matmarknad och chans till mysig shopping. Dessutom kan du fira halloween både på Liseberg och Universeum!

Tre rysliga måsten

Hösten är då vi firar halloween och Göteborg erbjuder tre olika saker där du kan få uppleva spöken och andra rysligheter. Dels har Liseberg sitt årliga halloweenfirande, med premiär den 13 oktober. Nöjesparken håller öppet under 13 dagar och det finns olika skräckhus, spöken, och mystiska figurer så väl som att du kan uppleva mycket barnsligt skoj och så klart åka karuseller. Ytterligare halloweenkänsla kan du få genom att besöka Universeum, som svidar om sin kostym att passa denna högtid. En tredje spöklik upplevelse kan du få genom att ta en spökvandring med hjälp av din smartphone. Denna turen blir guidad via telefonen och det är allt från bödlar till blodiglar!

Mer att göra i Göteborg under hösten

Göteborg i sin höstprakt är mysig att promenera i. Du kan kika in i olika shoppinggallerior, så väl som lokala butiker. Passa på att stanna till vid ett café för att fika något gott. Blir du hungrig, så finns det gott om restauranger som bjuder på allt från skaldjur till mustiga höstgrytor. Dessutom har kalendern fyllts på och du kan uppleva olika konserter, krogshower, utställningar och en mängd andra trevligheter. Bland annat så kan du besöka Göteborg International biennial for contemorary art, bokmässan, The phantom of the opera och mycket mer. Svenska Mässan har en mängd mässor under hösten, så som Hem, villa & bostadsrätt, Kunskap& Framtid och mycket annat. Utställningar finns det runt om i stan och du kan se utställning om Göteborgs födelse, musiklivet i Göteborg under 1955-2018, utställning i Botaniska trädgården, och så vidare. Du kan även besöka Bondens egen marknad i Haga, Food market på Magasingatan, Lindholmen Street Food Market eller skördefest på Tjolöholm. Många platser i Göteborg erbjuder även höstlovskul, för lediga barn och deras föräldrar. Bland annat läslovsvecka på Alfons Åbergs kulturhus, höstlov på Göteborgs konstmuseum och höstlovskul på Maritiman.

Utöver detta så finns det så klart en massa mer saker att hitta på här!

Boka ditt boende

Om du vill ha en härlig höstweekend i Göteborg så kan du direkt här på vår sida boka ditt boende. Kanske du vill kombinera din vistelse med ett spahotell, eller är det ett billigare alternativ som lockar? Här hos oss hittar du en mängd olika boendealternativ. Du kan söka fram hotell via namn, eller genom att kolla på de olika stadsdelarna. Om du har några frågor eller behöver hjälp med något så går det utmärkt att kontakta oss, så hjälper vi dig med allt från bokning till att svara på dina frågor. Passa även på att stanna ett par extra dagar och nätter. Göteborg har mycket mer att erbjuda än vad du tror.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img