Åter dags för bokmässa!

Besök Bokmässan på Svenska Mässan!

Besök Bokmässan på Svenska Mässan!

Bokmässan i Göteborg är en mötesplats för alla som älskar böcker, så väl som de som är i bok-och biblioteksbranschen, och det är en av Nordens största faktiskt. Denna mässa skedde första gången 1985 och hade då runt 5000 besökare. Sedan dess har denna mässa bara blivit större och nu kommer det runt 100 000 besökare under fyra dagar. Denna mässa är för både de som är i branschen, som till exempel lärare och bibliotekarier, och för allmänheten. I år sker bokmässan mellan den 28 september och 1 oktober. Om du har tänkt delta fler än en dag, så se till att boka in dig på hotell. Du hittar flera lämpliga alternativ här hos oss.

Program på Bokmässan

Varje år är det kring 3000 författare, forskare, journalister, politiker, serietecknare och olika kulturpersonligheter som är med och medverkar i diskussioner och debatter på Bokmässan. Det innebär att det finns gott om seminarier att besöka som till exempel. I år har du hela 400 stycken att välja mellan. De frågor som man belyser i år är vikten av yttrandefriheten, skolans utveckling, rollen som bibliotek spelar i samhället och mycket mer. Krävs särskilt seminariekort, men söndagen ingår det i entrébiljetten.

På flera scener runt om på mässan, så sker det en hel del, det är ämnen som handlar om att från populärvetenskap till matlagning. Alla scenprogram ingår i entrébiljetten.

Det finns även flera hundra montrar med utställare och här händer det grejer. Det är intervjuer, signeringar, uppläsningar, och tävlingar bland mycket annat.

Här kan du hitta Bokmässans hela program.

Huvudtema för 2017

Varje år är det ett tema som går som en röd tråd genom Bokmässan. I år har man valt att ha Tema Bildning. Man anknyter bland annat till reformationsåret 2017 samt att Svenska Kyrkan kommer att ha en större roll än de brukar på mässan. Några som kommer att medverka under detta tema är den indonesiske författaren Eka Kurniawan och den kenyanske författaren Ngugi wa Thiong’o, som samtalar med den amerikanske litteraturkritikern John Freeman. Det kommer även vara historiker, författare, litteraturvetare, idéhistoriker och debattörer som medverkar.

Medverkande på årets Bokmässa

På årets Bokmässa kommer du att kunna möte Jens Lapidus, advokaten som blivit mäkta populär med sina böcker om Stockholms undre värld, så som serien Snabba Cash eller böckerna om Emelie och Teddy. Möt även den belgiska författaren och illustratören Kitty Crowther, som bland annat har mottagit Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2010.

Övriga deltagare är bland annat Agneta Pleijel, Val Mcdermid, Anders de la Motte, Ulf Dohlsten. Brian Draper, Marcus Birro, Edward Blom och många fler. Här hittar du mässans alla deltagare.

Boka ditt hotell redan nu

Bokmässan är i hela fyra dagar och det är mycket att se. Det krävs att du går mer än bara en dag! Det är inte fel att då boka in ett hotell som ligger nära mässan, men det fungerar även lika bra att bo en bit ifrån, tack vare bra kommunikationer med buss och spårvagn. Sök fram hotell eller gå via olika stadsdelar för att hitta det ni söker. Om ni inte hittar det, så kan ni med all fördel kontakta oss.

 

Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Opalen  Scandic Opalen
Engelbrektsgatan 73, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 3339 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img