Halloween på Liseberg

Besök Liseberg under halloween!

Besök Liseberg under halloween!

2015 var det år som Halloween på Liseberg hölls första gången. Man valde att visa upp en helt ny sida av Liseberg. En höststorm hade dragit fram och lämnat en nöjespark i kaos. Den fylldes med pumpor, halm, kvistar, löv och fågelskrämmor. Det fanns häxor och annat i Kaninlandet samt att man presenterade tre nya skräckhus; The Experiment, Dockkabinettet och Smitthärden Gasten.  Det första året lockades 200 000 gäster till att besöka Liseberg under 9 öppetdagar under Halloween. I år är det dags igen för spökerier på detta nöjesfält! Halloween på Liseberg är öppet 13–15 och 20–22 okt samt 27 okt–5 nov.

Liseberg förvandlas

I år, 2017 blir det hela 16 dagar som Liseberg har öppet under Halloween. Det kommer vara skräckhus, ljusskygga figurer, bus och godis och en mängd spöklika saker. Nyhet för i år är Vinden som är ett skräckhus. Här sägs det att barn som ingen saknar varit inlåsta i över 100 år och att de nu när dörren öppnas är ute efter hämnd!

Två andra skräckhus finns även att besöka, The Experiment och Smitthärden Gasten. Den förstnämnda är en galen skapare som är ute efter nytt blod, kanske ditt! Det andra, Gasten är spökhotellet som blivit en smitthärd, där både gäster och personal lider! Vågar du ta dig igenom?

Halloween på Liseberg bjuder även på en mörk varieté, av Karneval Macabra. Upplev ett blodisande uppträdande på Polketten och se svärdslukare, personer som sätter nålar i kroppen, och magiska ting! Möt vampyrer, varulvar, magiker och andra.

Spökerier för barnen

För de lite mindre barnen, som inte vågar uppleva den hårresande skräck som finns i övriga parken finns det lite lugnare ställen. Kaninlandet bjuder på kramar, festligheter, ansiktsmålning och godisjakt. Här är kaninerna extra sugna på att låta barnen vara med på bus eller godisjakt.

Övrigt på Liseberg

Lisebergs trädgårdar har förvandlats och det märks att det är höst. Här är allt förhäxat och bland alla svampar finns det småknytt som irrar omkring. När mörkret sänker sig över parken, vaknar parken till liv.

Åkattraktioner på Liseberg finns det även det att roa sig med. Det är cirka 30 stycken karuseller och attraktioner som kommer att ha öppet. Bland annat AeroSpin, Balder, Drakbåtarna, Farfars bilar, Helix, Jukebox, Loke, virvelvinden och många fler.

Under halloween går det självklart även bra att genomföra en femkamp med dina vänner!

Sedan är det mysigt att bara promenera runt inne på Liseberg. Spela lite på chokladhjul, äta en sockervadd, se på kaninerna, kolla in affärerna och så vidare. Det finns även flera bra ställen att äta god mat på.

Boka boende med oss

Om du tänkt uppleva en spöklik dag på Liseberg under halloween, så se till att boka ett hotell där du får en god natts sömn efter alla skräckupplevelser på nöjesfältet. Här hos oss hittar du hotell i alla prisklasser och det går enkelt att söka fram olika alternativ. Du kan även kontakta oss, om du har några frågor eller om du behöver hjälp med att boka.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img