Thåström klar för Way Out West

 

Joakim Thåström kommer till Way out West 2018!

Joakim Thåström kommer till Way out West 2018!

Way Out West är en festival som sker i Göteborg varje år. Nyligen blev det klart att Joakim Thåström kommer att spela! I år är det datumen 9 augusti till 11 augusti som festivalen kommer att vara och andra artister som redan är klara är bland annat Ariel Pink, Chelsea Wolfe, Kendrick Lamar, Iggy Pop och Lykke Li med flera.

Mer om Thåström

Joakim Thåström, är en svensk sångare och låtskrivare. Han är känd både för en egen solokarriär samt som frontman för Ebba Grön, Imperiet och Peace, Love and Pitbulls. Han har även haft huvudrollen i filmen Den frusna leoparden som kom 1986. Thåström växte upp i Stockholm och började tidigt med musik. Hans första band hette Helt Sonika, och de spelade på olika ungdomsgårdar, klubbar och festivaler. Efter det bandet så bildade han The Haters. Detta band kom efter tre dagar att byta namn till Ebba Grön. Mellan 1977 och 1983 så var han därmed både sångare och gitarrist i detta punkband. De kom att bli ett av svenska punkens främsta band, med låtar som Die mauer, 800 grader med flera till. Under 80-talet kom punken att börja försvinna, så bildade medlemmarna i Ebba Grön ett band vid sidan av, som hette Rymdimperiet. 1983 skickade Ebba Grön ett avskedsbrev, till TT, och de fortsatte med sitt nya band. Efter tre släppta singlar bytte de namn till bara Imperiet. De spelade en slags punk-/synth-hybrid, men hade många medlemsbyten och 1988 gjorde de sin sista spelning. Efter detta valde Thåström att göra sin första soloplatta, med låtar som Alla vill till himlen och Karenina. Han höll på solo fram till 1992, då han flyttade till Amsterdam för att testa något nytt. Han skapade ett nytt band, Peace Love and Pittbulls, som blev stora i Europa. Detta band splittrades dock 1997, och Thåström tog upp sin solokarriär igen.

Du som vill veta mer om Way out West, ha koll på deras hemsida. Du kan även kika bland våra nyheter. Vi skriver en del mer om artisterna som kommer. Under våra nyheter hittar du även en massa annat bra. Du kan få tips på saker att se och saker att göra, i Göteborg. Nyheterna uppdateras varje vecka. Så missa inte att läsa dem. Särskilt om du vill hitta nya saker att göra.

Boka hotell med oss

Om du har tänkt att ta dig till Göteborg och Way out West, men inte vill campa, så är det en god idé att satsa på ett hotellrum! Här hos oss hittar du en mängd bra alternativ för boende. Du kan söka fram olika hotell via namn eller via olika stadsdelar.Det finns hotell för alla smaker och alla plånböcker. Det gör att du kan hitta det du vill ha när det kommer till boende. Om du inte hittar det du söker, har frågor att ställa eller behöver hjälp med din bokning så kan du kontakta oss. Vi svarar på det mesta som har med hotell och bokning att göra.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img