Way out West 2017

Besök Way Out West 2017

Besök Way Out West 2017

Snart är det dags, 10-12 augusti är det åter igen Way out West i Göteborg. Way out West är en musikfestival som har arrangerats sedan 2007 av Luger. Det är uppträdanden på tre stora scener placerade i Slottsskogen så väl som att det sker konserter på scener runt omkring i Göteborg. Utöver musik av olika slag så sker det även en mängd andra kulturhändelser. Andra år har det varit film, poesi, graffitti och konst.

2007 som var det första året denna festival hölls så såldes 18 000 biljetter. Iår är det elfte upplagan och man räknar med 30 000 besökare, per dag! I år kommer det flera stora artister så som Lana Del Rey, Frank Ocean, Regina Spector och Major Lazer. Även flertalet kända svenska artister ska spela så som Eva Dahlgren, Frida Hyvönen, Oskar Linnros och Jens Lekman.

Festivalen har blivit så stor som den kan bli och enligt arrangörerna kan de inte växa mer eftersom de inte får plats med fler än 30 000 besökare. Nyhet för nåt år sedan är att hela festivalen är vegetarisk och så väl även i år. En nyhet för i år är dock att Way out West startat ett samarbete med West Pride och det inleds genom att festivalen blir HBTQ-certifierad.

Line-up 2017

2017 års line-up är extremt bra och en stor variation på artister. För att se alla som ska uppträda så rekommenderas ett besök på wow’s egen hemsida. Bland de artister du kommer att få se finns Annika Norlin, Åska-Sagas, Band of Horses, Danny Brown, Eva Dahlgren, Filip Hunter, Léon, Pixies, Ryan Adams, Tove Styrke och Yung Sherman.

Festivalområdet

Slottsskogen ligger centralt belägen i Göteborg. Enklaste sättet att ta sig dit är med spårvagn, buss eller genom att gå. Det finns toaletter på området samt försäljning av mat och dryck. Way Out West har fyra scener:

– Flamingo, den största utomhusscenen.

– Azalea, den nästan lika stora utomhusscenen.

– Linné, tältscenen.

– Dungen, den fjärde scenen med fokus på elektronisk musik (18-årsgräns).

Det finns ingen camping på området, utan det är hotell eller vandrarhem i närheten som gäller.  För mer information om festivalen så kan du ladda ner Way out West-appen. Där finns det kartor, spelschema, frågor och svar och mycket annat du kan ha nytta av.

Stay Out West

Stay Out West är ett klubbprogram som finns på flera områden och klubbar i Göteborg när själva festivalområdet har stängt. Det sker spelning på dessa platser med och de ingår om du har köpt biljett till Way out West. Det är 18-års gräns på Stay Out West samt att vissa platser har begränsad kapacitet.

Boka boende

Om du redan har bokat en biljett eller festivalpass till Way Out West, eller har tänkt att göra inom det närmaste så är det även bra att boka ett boende. Det är många besökare på denna festival, så de bästa platserna går snabbt åt. Här hos oss hittar du hotell och andra boenden i alla prisklasser. Sök fram direkt på vår sida, eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img