Ta ett besök på Feskekôrka

Besök Feskekôrka

Besök Feskekôrka

Feskekôrka eller Feskekörka i Göteborg är väl värd ett besök. Särskilt nu, när man även kan sitta ute och äta det goda som går att köpa i denna byggnad. Tidigare hette det Fiskhallen. Det är en fisk-och skaldjursmarknad som ligger i centrala Göteborg. Anledningen till att den kallas för Feskekôrka är att byggnaden ser ut just som en kyrka.

Lite historia

Feskekörka invigdes 1 november 1874. Den som ritade denna byggnad av Göteborgs dåvarande stadsarkitekt, Victor von Gegerfelt. Med tanke på dess utseende så var det verkligen en för sin tid futuristisk byggnad.

1910 så flyttades fiskauktionen till den nya Fiskhamnen vid Majnabbe. Allt sedan dess har detta ställe kommit att steg för sten utvecklas och bli ledande plats för försäljning av fisk och skaldjur med fyra fiskhandelsföretag och två restauranger.

Idag är denna byggnad ett av Göteborgs mest kända varumärken. Här kan du hitta det mesta inom fisk och skaldjur. Det går att köpa över disk så väl som det finns färdiga luncher och catering till restauranger, vinprovning och festarrangemang.

Under Feskekörkans dag 2008 förvandlades Feskekörkan till en marknadsplats där besökarna bjöds på tävling i ostronöppning, sång och dansuppvisning och mycket annat.

Två restauranger

I Feskekôrka finns det två restauranger idag. Det är Restaurang Gabriel och det är Restaurang Kajutan. Restaurang Gabriel bjuder på fisk och skaldjursrätter av högsta klass en trappa upp i Feskekörka. De har öppet dagtid alla dagar i veckan utom söndag och måndag. Restaurang Kajutan serverar utsökta fisk och skaldjursrätter i restaurangen samt erbjuder take-away och marina delikatesser. De har dessutom en uteservering under sommaren.

En samlingsplats

Feskekörka är helt enkelt samlingsplatsen för alla som uppskattar Sveriges bredaste utbud av färsk fisk och skaldjur. Det oavsett om man väljer att äta på en av restaurangerna, medverkar på ostronöppning och vinprovning eller köper med sig hem och lagar på egen hand. I Feskekörka finns det även möjlighet att arrangera fester och events.

Njut av vår och sommar i Göteborg

Det har varit flera dagar med fantastiskt väder här nere på västkusten. Det har gjort att nu blommar det lite varstans och träden börjar grönska. Det är perfekt läge att ta sig hit och uppleva det på nära håll. Varför inte köpa med något gott från Feskekôrka och sätt dig i en av alla vackra parker som finns i Göteborg? I helgen som var premiäröppnade Liseberg dessutom! Sedan finns det en massa andra trevliga saker att se och uppleva i denna stad. Du kan läsa mer om det under våra nyheter.

Boka hotell

Det är inte fel att ta ett par dagar i Göteborg när du ändå håller på. Här på vår sida finns det gott om olika sorters boenden. Det gör att du kan hitta det som passar dig och dina behov. Det finns allt från enklare hotell till billig peng till lite mer lyxigare alternativ för den lite tjockare plånboken. Du kan enkelt söka runt på vår sida eller så kan du kontakta oss om det är så att du behöver hjälp.

 

Clarion Hotel Post  Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img