Mängder av saker händer på Avenyn!

Det händer en del på Avenyn i december!

Det händer en del på Avenyn i december!

Snart kommer december och all stress kring jul. Samtidigt så är det flera olika restauranger och caféer som väljer att samtidigt slå upp portarna på just Avenyn eller på angränsande gator. Vi på Hotell Göteborg har ju redan nämnt att Johan & Nyström tar över flera av Condecos lokaler. Men de är inte de enda. Även Espresso House kommer att ta en av deras tidigare lokaler. Då så klart den som ligger på Avenyn. Sedan är det en vinbar, vid namn Juan Font som väljer att öppna upp ytterligare en restaurang på angränsande Teatergatan, som ska heta Istabelle.

Mycket händer i december

I slutet av december är det så att det kommer öppnas upp en fantastisk festvåning på Avenyn 1, som heter La Venue. Så det kommer att komma många olika och unika kaffe och matupplevelser inom det närmaste i Göteborg och det koncentrerat kring Avenyn. Ytterligare saker som händer är att Stureplansgruppen håller på och bygger ett nytt etablissemang i Nordeas lokaler, som ingen riktigt än vet vad det ska bli, men troligen är det en form av restaurang.

Mycket har redan hänt

Bara under de senaste sex månaderna så har det hänt en hel del i detta område. I Valandhuset öppnades ett brasseri och en cocktailbar under namn Teatergatan. En gammal avenykrog, El Corazon stängdes, men öppnade upp i helt ny regi och heter idag The Parlour. På andra sidan gatan kom nytt spanskt inslag i form av tapasbaren Carmona.

Götaplatsgruppen och krögaren Stefan Karlsson samarbetat med Elite Hotels of Sweden och skapade det nya konceptet med At Park på det anrika hotellet på Avenyn. På Södra vägen, så har det även där kommit två nya restauranger. Dessa heter Epoque och Mercado Mexico.

Besök Göteborg

Göteborg har mer än bara en massa nya restauranger och caféer att erbjuda. Här är det gott om sevärdheter, aktiviteter och shopping. Så varför inte ta en helg nu, eller i december och njut lite! Läs våra tidigare nyheter för tips och idéer. Under nästa år lär det hända en hel del. Så om du vill ha koll på detta, besök vår sida, lite då och då, eftersom att vi uppdaterar våra nyheter varje vecka.

Boka med oss

Behöver du boende när du åker till Göteborg så kan du boka med oss. På vår sida hittar du en mängd olika hotell och andra boendealternativ. Sök fram via hotellets namn, eller gå via våra olika flikar. Det finns dels bra hotell, som kostar mycket mindre, mer av budgethotell. Sedan finns det även mellanklasshotell, samt att det även finns de boenden som är rena rama lyxen. Vad du ska boka, avgör du och din plånbok. Men det finns som sagt alternativ som passar alla, så se till att leta upp det hotell som passar just dig.

Du kan även kontakta oss och ställa frågor eller be om hjälp med din bokning om du vill!

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img