Kaninvärld ersätter sagoslottet på Liseberg

Besök Liseberg!

Besök Liseberg!

Sagoslottet som varit en stor del av Liseberg under många år, revs 2017. Nu står det klart var det kommer att bli istället. Ett tillskott till kaninvärld, för 150 miljoner kronor ska byggas. Dessutom bygger man ut själva kaninlandet en del, för 50 miljoner kronor.

Sagoslottets historia

Sagoslottet hade premiär 1985 och var en rälsburen familjeattraktion. Den hade sitt ursprung i Peter Pan och Vår Lilla Värld. Man byggde 1985 om Vår Lilla Värld. Fasaden fick ett helt nytt utseende och såg nu ut som ett slott. Inuti så tillkom scener ur välkända sagor. Man bytte även namnet till just Sagoslottet. Denna attraktion var sedan med under 50 säsonger, hade cirka 19 miljoner åkturer och gjorde den sista åkturen den 27 augusti 2017. Ytan gav plats till Valkyria, som var den nya attraktionen 2018.

Man hade redan 1987 planer på att riva Sagoslottet till säsongen 1992 för att ersättas med en byggnad som skulle innehålla en ny attraktion samt spel, shopping och snabbmat. Det blev dock inte så.

Interiören från Sagoslottet har sparats. En del dockor och gondoler kommer att återanvändas i parken, främst under Halloween. Några dockor och två gondoler lagars i Lisebergs arkiv.

Underlandet

Det som man nu har kommit fram till att ersätta Sagoslottet med, är en slags utbyggnad av kaninlandet. Denna nya satsning kallas för Underlandet. Kaninlandet byggdes 201 och har låtit besökarna lära känna Kanne och Kanina och vad de gör ovan jord. Men nu ska man få se vad som händer under! Det kommer att bli en darkride, så som i Sagoslottet, att man åker på en räls genom ett antal sagolika miljöer. Totalt kommer denna satsning att kosta 150 miljoner kronor. Därtill lägger man 50 miljoner för att förbättra Kaninlandet. Man räknar med att de första turerna i Underlandet ska kunna göras våren 2020.

Besök Liseberg redan i år

Även om det är ett år kvar till den nya attraktionen, så är Liseberg lika väl värd att besöka även denna säsong. Premiären 2019 är den 27 april. Liseberg har något för alla. Det är åkattraktioner, lotterier, hjul, mat, promenadstråk, musik och mycket mer. Väljer du att bo nära Liseberg så kan du ju gå flera dagar!

Ha koll på vad som händer

Om du är nyfiken på vad som händer och sker i Göteborg så är det inte fel att läsa våra nyheter. Vi skriver varje vecka om en mängd olika saker. Det gör att du kan hitta aktiviteter, sevärdheter samt 0lika events att besöka när du är här eller ska åka hit!

Boka hotell

Här hos oss hittar du en mängd bra hotell att välja mellan. Det finns flera bra boendealternativ som ligger nära nöjesparken. Annars är det inte fel att även bo närmare centrum och ta spårvagnen till Liseberg. Du kan söka runt på vår sida för att se vad det finns för hotell.  Det finns boendealternativ som passar alla, så du kommer med största säkerhet att kunna hitta ett passaden hotell. Du kan även kontakta oss om du behöver hjälp eller har frågor. Vi kan ta fram bra alternativ samt hjälpa till med bokningen.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img