Nyheter på Liseberg!

Missa inte Lisebergs nya åkattraktioner

Missa inte Lisebergs nya åkattraktioner

Liseberg är en plats många åker till, framför allt på sommaren. Det är en nöjespark som passar stora och små! I år, 2017 kommer det dessutom en ny åkattraktion att se fram emot! Som om inte det vore nog, så kommer det även en nästa år, 2018. Vi har kollat in båda! Så har du planer på att ta dig till Göteborg i sommar, missa inte Liseberg! Boendet bokar du med oss.

Loke – nyhet för 2017

Den nya attraktionen för 2017 har fått namnet Loke, efter den fornnordiska guden. Enligt Andreas Andersen, vd för Liseberg så är detta en jättekarusell samt en av de dyraste och största attraktionerna som Liseberg någonsin har byggt! Attraktionen i sig blir 27 meter hög och kommer att ha en maxhastighet på 100 kilometer i timmen! Attraktionen placeras på Balder-området och kommer att så att säga ersätta den tidigare Spinrock. Den är dock dubbelt så hög som sin föregångare! Loke är som en slags pendel. Man sitter i en gondol, som tar åkarna upp 42 meter upp i luften och maxvinkeln på pendeln ligger på 120 grader. 40 personer per gång kan åka och åkturen tar 100 sekunder att genomföra.

Valkyria – nyhet för 2018

Även Valkyria har fått sitt namn från den fornnordiska mytologin. Denna åkattraktion kommer att ersätta Kanon och kommer att bli en bergochdalbana som kommer att vara 700 meter lång, 47 meter hög och ha en maxhastighet på 105 kilometer i timmen! Denna attraktion blir en så kallad dive coaster, med ett vertikalt dropp där vagnarna stannar till lite innan de kastas ner för ett stup, genom en tunnel under marken. Det kommer att gå 3 tåg, med plats för 18 personer per tåg. Det gör att det kommer att kunna åka 1100 personer per timme på denna attraktion.

Både Loke och Valkyria tillhör ett nytt koncept som Liseberg satsar på. Arbetsområdet heter Myter och legender och kommer totalt vara på 8000 kvm. Sedan innan finns Balder, även det med rötter i fornnordisk mytologi. Satsningen på detta område kommer att gå på runt 250 miljoner kronor. Det kommer utöver nya attraktioner även satsa på butiker, restauranger och spel.

Upptäck hela Liseberg

Liseberg passar både stora och små och dig som gillar att åka och dig som bara vill promenera runt och spela på hjul. Denna nöjespark har något för alla, så det är ett perfekt mål att sikta på inför semestern! För att hinna med allt, rekommenderar vi dig att boka ett hotell i närheten, så att du kan besöka parken minst två dagar!

Boka boende med oss

Här hos oss finns det hotell både nära Liseberg så väl som på andra platser i Göteborg. Sök fram alternativ direkt här på vår sida och boka. Det finns hotell i olika prisklasser så det finns något som passar alla plånböcker. Om du inte hittar det du söker, eller känner att du behöver hjälp eller att du har några frågor du behöver ställa så är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img