Julstaden Göteborg

Jul på Liseberg är ett populärt inslag i Julstaden Göteborg

Jul på Liseberg är ett populärt inslag i Julstaden Göteborg

Den 30 november klockan 17:00 så invigs julstaden i Göteborg med ett fackeltåg. I detta tåg går över hundra elever från Hvitfeldtskas musikklasser. Fackeltåget börjar på Gustav Adolfs torg och går till Götaplatsen. Kl 17.30 så kommer ett halvtimmeslångt program att ske på Götaplatsen. Julstaden Göteborg har för övrigt mycket att erbjuda under hela december månad. Det är jul på Liseberg, julkonserter, julmarknader, julbord och julshopping.

Jul på Liseberg 2017

Jul på Liseberg 2017 har redan öppnat. Det har haft och kommer att ha öppet; 17-19, 24-26 och 30 november samt 1-3, 5-10, 12-23 och 26-30 december. Här kan du uppleva en julsaga! Det är juleljus över hela Liseberg, julmarknad, ljusshow, kaninernas jul, vinterlandet, tomtefar i verkstaden och en medeltidsby. Dessutom är flera av attraktionerna öppna för åkturer.

Julkonserter

Under resten av november och under december månad så är det flera julkonserter du kan besöka om du vill.  Dels hålls det julkonsert i Nordstan, På Kungsportsplatsen är det Den sjungande julgranen och missa inte heller en konsert med Göteborgs Lucia. Det finns även flera julshower att besöka om du vill.

Julmarknader

Sveriges största julmarknad är den som finns på Liseberg, men det finns även flera andra traditionsrika julmarknader runt om i staden. Besök gärna Haga och Gunnebo slott, eller Kronhusbodarna. Det finns även marknader på Röda Sten.

Julbord

Äta julbord är nästan ett måste så här i juletid. I Göteborg finns det gott om platser att boka in sig för ett traditionellt eller mindre traditionellt julbord. Bland annat kan du äta julbord på Skansen Kronan, Thörnströms, The Green Room, Lisberg Hamnkrogen, Porter Pelle, Gothia Towers eller på Styrsö! Dessutom finns det så klart än fler ställen!

Julshopping

Göteborg är den perfekta staden för julshopping. Det är hur mysigt som helst att vandra längs gatorna som är dekorerade och se pyntade skyltfönster. Det är även nu du kan passa på att ta en god fika på ett av stadens alla caféer.  Shoppa julklapparna på den gammeldags julmarknaden på Kronhuset, bara ett stenkast från Nordstan, som även det är perfekt att shoppa i.  i Närheten finns även gallerian Arkaden, NK och massor av butiker kring Brunnsparken. På Avenyområdet finns det även gott om shoppingmöjligheter. Haga är ett härligt kvarter att besöka med.

Sen så har ju staden en massa mer härligt att erbjuda. Passa på att stanna ett par extra dagar här. Det finns sevärdheter, aktiviteter, events och en massa mer du kan hitta på.

Boka hotell med oss

Om du vill komma till Göteborg för en härlig helg med julshopping, julmat, marknader, Liseberg och konserter, så är det inte fel att boka in dig på ett hotell. Här på vår sida har vi hotell i flera olika prisklasser som passar de flesta plånböcker. Vill du bo nära Liseberg, eller föredrar du mitt i stan? Det finns även boenden nära centralstationen. Du tar dig enkelt mellan del olika stadsdelarna genom spårvagn eller buss. Sök bland alla våra hotell eller kontakta oss om du har några frågor.

Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img