Flera artister klara till Vi som älskar 90-talet

Scooter kommer till Göteborg i sommar!

Scooter kommer till Göteborg i sommar!

För bara ett litet tag sedan så kunde vi meddela att Vi som älskar 90-talet återvänder till Göteborg. Nu har flera artister som ska uppträda släppts och ett av alla band är tyska Scooter. Även E-type kommer och gör då sin andra festival.

Vilka är Scooter

Scooter är en tysk technogrupp som slog igenom stort 1994 med sin singel Hyper hyper, samt sitt debutalbum And the beat goes on året därpå. Scooter besöker festivalen för att fira 25 år med sin technoshow ”25 Years Wild and Wicked Tour”. Gruppen startade 1993 och efter att de slog igenom, så släppte de flera singlar och album. Nu har du alltså chansen att se dem på Vi som älskar 90-talet.

Vem är E-Type?

E-Type heter egentligen Bo Martin Erik Erikson och är en musiker som håller på med eurodance. Hans artistnamn tog han när han var på väg till sitt skivbolag med Stakka Bo, och skriva kontrakt. På vägen dit så stoppades de nämligen av polisen och en Jaguar E-type körde förbi. Då bestämde sig Martin för att E-Type skulle vara hans artistnamn. E-type började tidigt med musik, och var medlem i olika band. 1994 träffade han sångerskan Nana Hedin och de slog igenom tillsammans med låten Set the World on Fire. Sedan hade han även med en dansare, Dee, på alla sina uppträdande. Han hade en paus ett tag på 90-talet men återvände till musiken och har sedan dess kört på.

Andra klara artister

Utöver Scooter och E-type, så är det även flera andra artister klara till festivalen. Det är bland annat Haddaway, C+C Musik Factory, The outhere brothers, Dr Alban, Emilia, Da Buzz, La Cream, Maxx, Paradisio och Drömhus.

Om du ändå tänker dig att åka hit, och vara med på festivalen, missa inte vad Göteborg har att erbjuda för övrigt. Det finns många olika sevärdheter som är värda att kika på. Sedan så är det även ofta många andra evenemang, aktiviteter och mycket mer. Vi skriver varje vecka nyheter och tipsar då om det mesta som är värt att veta. Så vill du hitta nya saker att göra i denna stad, då är det bra att läsa dem.

Boka ditt boende

Festivalen kommer att hållas på Bananpiren så vill du vara med på detta, så är det inte fel att boka ett boende. En del föredrar att campa, men det är inte fel att boka ett hotell där du kan slappna av efter intensiva spelningar. Här hos oss hittar du flera olika alternativ och därmed kan du hitta billiga hotell om du vill. Det finns även så klart lite lyxigare alternativ om du föredrar det. Boka i god tid så att du har ditt boende klart! Sök runt på vår sida efter hotell, eller kontakta oss så hjälper vi dig. Vi gör alltid vårt bästa för att lösa de problem eller frågor du har som rör bokningar och hotell. Så hör av dig till oss.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img