Fira midsommar i Göteborg!

Fira en traditionell midsommar i Göteborg

Fira en traditionell midsommar i Göteborg

Midsommar infaller i år den 23 juni och varför inte ta och fira denna dag i Göteborg. Runt om i stan så väl som ute i Skärgården finns det firanden att delta i. Boendet bokar du så klart med oss. I denna artikel ger vi tips på flera ställen att fira midsommar på.

Fira midsommar på Nääs

Midsommar på Nääs är en familjefest. Hit kommer flera tusen deltagare varje år för att fira en traditionell midsommar. Redan klockan 09:00 kör det igång med att löva midsommarstången. Alla är välkomna att delta i förberedelserna. När allt är klart, så väntar god fika i det gröna! Mellan klockan 15-20:30 finns det även ett café med spelmansmusik.

Klockan 17:00-20:00 så är det resning av midsommarstången, ringlekar, sånglekar, folkdans, chokladhjul, tombola, varm korv och mycket mer. Entrén kostar 50 kronor. Barn upp till 7 år, samt ni som kommer i folkdräkt kommer in gratis! Från klcokan 20:30 är det sedan Gammeldans och annat i Lekhuset och 23:30 är det Fackeldans och nattkaffe på samma plats.

Fira midsommar på Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen har öppet 11-16 och här går det att fira en traditionell midsommar. Det är midsommarstång, kransbindning och dans.

Fira midsommar på Gunnebo Slott

Gunnebo slott är en av regionens mest populära platser att fira midsommar på och det i 1700-talsmiljö. På midsommarafton bjuds det på ringlekar, folkdans och en massa aktiviteter för båda stora och små.

Fira midsommar på Liseberg

På Liseberg kan ni fira midsommar, dansa kring midsommarstången och äta god midsommarmat på en av nöjesparkens alla restauranger som dagen till ära har midsommarmenyer. Liseberg öppnar upp klockan 11:00. Sedan är det aktiviteter så som Musikföreställning och kaninteater. Klockan 15:30 är det midsommarfirande på Polketten. På eftermiddagen sedan händer det en del saker i Kaninlandet! Ni kan så klart även roa er i resten av nöjesparken och åka karuseller med mera.

Fira midsommar på Tjolöholms slott

Midsommar på Tjolöholms slott är något många besöker. Det är festligheter i två dagar och det brukar komma kring 5000 besökare. På midsommarafton så börjar festligheterna klockan 12:00 med olika barnattraktioner. Klockan 13:00 reser man midsommarstången och fortsätter med dans kring denna, samt att det kommer vara olika uppträdanden med folkdans, samt att det kommer finnas åkattraktioner, ponnyridning, hoppborg och mycket mer.

Fira midsommar på Galaxen i Bergsjön

Galaxen är en stadslantgård, som bjuder in till midsommarfirande. Här kan ni titta på gårdens alla djur, fika, samt fira in midsommar. Klockan 10:00 börjar man klä midsommarstången och alla som vill får vara med. Klockan 11:15 reser man stången och det blir dans och ringlekar. Mellan 12-13:30 är det även ponnyridning och häst och vagn.

Boka hotell

Här på vår sida hittar du ditt boende över midsommar. Vi har hotell i alla prisklasser som passar de allra flesta. Om du inte hittar det du söker eller letar efter ett specifikt boende, så kan du med all fördel kontakta oss. Vi hjälper gärna till att boka boende och svarar på frågor om du har.

Quality Hotel Panorama  Quality Hotel Panorama
Eklandagatan 51-53, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1871 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell

img