Få julstämning i Göteborg

Njut av Göteborg i vinter

Njut av Göteborg i vinter

December månad är den månad man verkligen vill få julstämning. Det kan man få genom att ta ett par dagar i Göteborg! Här finns mycket att se och göra som har med julen att göra. Så varför inte ta och boka ett hotell med oss och kom till Göteborg för lite julkänsla. Sedan 2004 är julstaden Göteborg ett begrepp och här får du en del tips på vad du kan hitta på.

Julmys i mysiga Göteborg

Även om det är tidigare nämnt i andra artiklar hos oss, så är det värt att nämna igen, vi talar då om Jul på Liseberg. De slog upp dörrarna till detta den 16 november och de kommer att ha öppet nu i december med. I december är öppettiderna: 1-2, 5-9, 11-23 och 26-30. Stängt under december: 3-4, 10, Julafton (24) och Juldagen (25). Liseberg vintertid är ett måste om du är i Göteborg, juligare än så blir det inte. Det är miljoner juleljus, mat, glögg, pepparkakor, skridskobana, julmarknad, tomtar, åkattraktioner, julklappar och mycket mer!

Besök Gustav Adolfs Torg, för där står stadens julgran. Den brukar vara runt 18 meter hög och vacker att beskåda! På husfasaderna är det även ett ljusspel, som håller på fram till den 6 januari nästa år.

Julmys är det även i stadsdelen Haga, där det är mängder av juleljus tända och många bra affärer att hitta unika julklappar i. Dessutom är det julmarknad i Haga mellan 24 november och 16 december.

Mys med musik går även det att få. 15 december är det Anna Lottas Jul i tyska kyrkan och den 18 december är det ”I juletid” i Anneldalskyrkan.

Vill ni träffa tomten, så kan ni göra det på NK! Han finns på Ljusgården och det mellan 15/12 till 23/12.

Ni kan även träffa tomten i Nordstan. Han finns där mellan 1 december och 20 december. I Nordstan finns även chans att se Lucia och det den 13 december samt Kammarkören Vox Magna den 18 december.

Lucia kommer inte bara till Nordstan den 13 december. De kommer även att uppträda på flera platser i stan. Konserterna är som följer:

  • 11 dec: Hvitfeldska konsertsal kl. 17 & 19
  • 13 dec: Nils Ericsonterminalen kl. 7.15
  • 13 dec: Saluhallen kl. 13
  • 13 dec: NK kl. 13
  • 13 dec: Nordstan kl. 16 & 16.30

Missa inte heller att ta en tur med ”julpaddan”. Den kör fredagar till söndagar fram till den 16 december samt 20-23 december. Du kan ta Paddan till Liseberg till exempel eller bara ta själva båtturen.

Det finns även flera julmarknader att besöka. Flera av dem har vi redan skrivit om tidigare så kolla in den artikeln! Sedan är det mysigt att bara vandra omkring i ett julpyntat Göteborg det ger en bra julkänsla. Passa på att njuta av Göteborg, i flera dagar. Läs på våra nyheter för att få fler tips på saker att hitta på.

Boka hotell

Du kan enkelt boka ditt hotell i Göteborg via oss. Det är bara att söka runt efter bra boendealternativ. Vi har en hel del olika hotell att välja mellan, från lyx till budget och flera där emellan, Det går även bra att kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img