Julmarknader i Göteborg med omnejd

Gå på julmarknad i Göteborg

Gå på julmarknad i Göteborg

Detta med att gå på en mysig, stämningsfull julmarknad hör väl ändå vintern till? Runt om i Sverige finns det gott om julmarknader att besöka. I och runt Göteborg finns det flera trevliga sådana att besöka. Vi ska nämna några av dessa!

Jul på Liseberg

Jul på Liseberg är nästan ett måste när man är i Göteborg. Då fylls hela nöjesparken med miljoner juleljus och det finns många traditionella marknad sbodar med varor till salu, glögg att smutta på och pepparkakor att knapra på. Dessutom har man julpyntat hela hamnkvarteret. Det finns ett tomtehus, med en tomtefar samt att många av åkattraktionerna är öppna. Jul på Liseberg öppnade den 16 december och kommer att ha öppet 23–25 och 29-30 november samt 1–2, 5–9, 11–23 och 26–30 december.

Kronhusjul

I Kronhuset och Kronhusbodarna kan du besöka Göteborgs äldsta julmarknad. Här hittar du genuint hantverk, choklad, underhållning och historia. Det är perfekt att handla julklappar här och dessutom är Café Kronhuset öppet med servering av godsaker. Öppet är det mellan 1 december fram till 22 december. Kronhuset ligger bara ett stenkast bort från Nordstan i Göteborgs äldsta hus(började byggas 1642) och framför detta hus ligger Kronhusbodarna som är från 1700-talet.

Julmarknad i Nordstan

Nordstan är Göteborgs stora shoppingcenter och varje år är det även en julmarknad här. Det är över 100 utställare med stånd som finns runt om. De säljer det mesta, från genuint hantverk, slöjd, design, med mera. Det kommer även olika aktiviteter, som tomtebesök, konserter med mera. Denna julmarknad är från 16 november fram till 30 december.

Haga julmarknad

Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Här är det varje år en julmarknad med ett varierat sortiment. Det finns hantverk, design, delikatesser och mycket mer. Det är försäljning i både butiker och marknadsstånd. Kullerstensgatorna är julpyntade och i Haga finns det mesta du behöver till julen. Det är inte heller fel att hoppa in på ett av Hagas alla mysiga caféer och ta en traditionell julfika! Hagas julmarknad är öppen på helgerna innan jul, 24-25 november, 1-2 december, 8-9 december, 15-16 december samt 22 december. Den 8-9 december kan man även träffa tomten på torget mellan 11-15.

Utöver dessa julmarknader så är det god julstämning över stan för övrig med. Det är pynt och ljus och mys. Så det kan vara trevligt att bara promenera runt på stan, under december månad. Har du tur är det även snö så att julkänslan förstärks ännu  mer.

Passa även på att stanna ett par extra dagar i Göteborg. Staden har mycket att erbjuda, även i november och december. Läs våra nyheter för att få bra tips på både aktiviteter och sevärdheter.

Boka hotell

Om du tycker att en eller flera av dessa julmarknader låtar lockande, varför inte ta en helg i Göteborg och besöka dem! Det är bara att boka hotell! Här på vår sida hittar du många olika boendealternativ. Du kan söka runt efter dem på olika sätt.  Det finns hotell för alla smaker och för alla typer av plånböcker. Om du har frågor eller behöver hjälp så går det bra att kontakta oss.

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img