Ola Salo till Rondo med egen show

Wikipedia)" rel="lightbox4548">Ola Salo kommer till Göteborg

Ola Salo kommer till Göteborg (bildkälla Wikipedia)

För många är Ola Salo synonymt med The Ark, popbandet som tog oss med storm under 1990-talet. Ola spelade med detta band mellan 1991 då de startade och 2011 då de gjorde sin sista spelning på Gröna Lund. Sedan dess har Ola kört solo, varit en av coacherna i The Voice, deltagit i programmet ”Så mycket bättre” och nu då så kommer han med sin show ”It takes a fool to remain sane” på Rondo i Göteborg. Denna show kommer att spelas under våren 2019 och kommer bland annat att innehålla flera av de hits Ola spelade tillsammans med The Ark. Premiären är den 24 januari 2019.

Vem är Ola Salo?

Ola Salo, föddes som Rolf Ola Anders Svensson 1977 i Avesta. Han är en svensk rocksångare, låtskrivare och tonsättare. Han är allra mest känd som sångare i The Ark där han även skrev i stort sett all text och musik. Han föddes i Dalarna, men flyttade tidigt med familjen till Rottne i Småland. Han var bara 4 år när han skrev sin första bil, ”Raggarbilar”. 1996 antog han artistnamnet Ola Salo, som är en palindrom. Ola är gift med Annelie Pekula, men är öppet bisexuell. 1991 startade han gruppen The Ark. Under 1997-1999 jobbade han som musikalartist på Malmö Stadsteater och medverkade ibland annat Kristina från Duvemåla och Spelman på taket.  2007 vann The Ark Melodifestivalen och representerade Sverige i Eurovision. De kom där på 18:e plats. Under 2008-09 spelade Ola huvudrollen i musikalen Jesus Christ Superstar i Malmö, samt repriserade rollen som Jesus på Göta Lejon i Stockholm under 2012-13. Debuten som soloartist kom med skivan Wilderness 2015.

Upptäck Göteborg

Om du vill veta vad händer och sker i Göteborg så är det bra att läsa våra nyheter. Vi skriver varje vecka om en mängd olika saker. Det gör att du kan hitta aktiviteter, sevärdheter samt olika events att besöka när du är här eller ska åka hit! Sedan så är det så att på Rondo, så sker det även en mängd andra konserter och shower. Kanske finns det fler du kan tänka dig att boka in? Göteborg passar bra att besöka året om eftersom att det alltid finns saker att göra och se här. Så passa på att njuta ett par extra dagar om du ändå åker hit,

Boka hotell

Om du är sugen på att se Ola Salo i sin egen show, se till att skaffa dig en biljett! Se även till att i god tid boka ditt boende. Det finns många bra hotell att välja mellan. Kanske du vill bo nära Rondo? Då är Gothia Towers ett bra alternativ. Det finns så klart även andra bra hotell nära och även en bit ifrån. Du hittar hotell i alla sorters prisklasser här på vår sida. Här på vår sida kan du även söka runt efter olika bra boendealternativ. Det går att söka på flera sätt. Om du har några frågor eller behöver hjälp med din bokning så är du välkommen att kontakta oss!

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img