Missa inte Alcazar – sista turnén!

Alcazar gör sin sista turné

Alcazar gör sin sista turné

Alcazar firar 20 år tillsammans, med en helt ny singel, samt att de kommer att genomföra en allra sista turné tillsammans. Till Göteborg kommer de med sin show 22 november till 15 december, på The Theatre på Gothia Towers. 2018 blir alltså gruppens sista år tillsammans och det är dags att ta adjö av Tess, Andreas och Lina.

Alcazar

Alcazar bildades 1998 av Andreas Lundstedt, Alexander Bard skrivit flera låtar han behövde en artist till. Andreas kontaktade två vänner, Tess Merkel och Annika Kjærgaard. Gruppen Alcazar var bildad. Denna grupp släppte två singlar, sen kom det som skulle bli en internationell hit, Crying at the Discoteque, år 2000. Denna låt kom på topp 20 i tolv länder. Ett första album släpptes. I december 2002 kom Barbados förra sångare, Magnus Carlsson att bli en fjärde medlem. Ett tag var han och Andreas ett par. Det andra albumet släpptes 2003 och detta år var även gruppen med i svenska Melodifestivalen. De kom på tredje plats, med låten Not a Sinner, Nor a Saint. Under 2004 hade gruppen stora framgångar och ett tredje album, ett samlingsalbum släpptes. Året därpå, 2005 fick de erbjudande att vara jokrar i Melodifestivalen, med låten Alcastar, som de tackade ja till. Det blev en tredjeplats igen.  Senare under 2005 valde gruppen att ta en paus. 2007 i juli bokades gruppen in igen för en spelning på den engelska klubben G-A-Y. Strax innan spelningen skulle börja kom det fram att både Magnus och Annika hoppat av gruppen, men de tog då in Lina Hedlund för att få en komplett grupp. Hon kom sedan att bli en fast medlem. 2008 släppte de en singel och 2009 var det dags igen för Melodifestivalen, som denna gång slutade med en femteplats. 2011 bestämde de åter sig för att ta en paus, men återförenades tillfälligt under 2013 för ett medley på Melodifestivalen. De återförenades senare samma år för att uppträda på Sommarkrysset. 2014 kom de att vara med i Melodifestivalen för att tävla igen. De kom igen på en tredje plats. I början av 2018 gick gruppen ut med att de nu ska åka på sin sista turné, 20 years of disco – mission completed.

Boka boende

Du som inte vill missa Alcazars sista uppträdande ska definitivt se till att köpa dig en biljett när de kommer till Göteborg. Passa även på att boka ditt boende redan nu! Här på vår sida hittar du en mängd olika alternativ att välja mellan. Du kan söka  runt på vår sida, eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1726 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1506 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img