Louis Vuitton Bags & Trunks – utställning i Göteborg

Se mängder av väskor av Louis Vuitton på utställning  i Göteborg!

Se mängder av väskor av Louis Vuitton på utställning i Göteborg!

På nya Galleri Fredstan, som ligger på Södra Hamngatan 55 i centrala Göteborg är det nu en utställning i full gång. Det är utställningen Legendary Louis Vuitton Bags & Trunks The Exhibition. Denna utställning är baserad på en av världens största och mest unika samlingar av Louis Vuitton trunkar, från 1856 och framåt. I denna samling finns det en hel del fina saker. Bland annat finns det trunkar som ägts, namngivits eller designats av celebriteter som exempelvis president Frank D Roosevelt, skådespelarna Judy Garland, Sharon Stone och modedesignern Tommy Hilfiger. Sedan finns det många av dessa trunkar som har flera unika berättelser kopplade till sig. Bland annat finns det kopplingar till Titanic och författaren Ernest Hemingway.

Utställningen hade världspremiär i Amsterdam december 2017. Gäster och media har gett denna utställning väldigt många fina recensioner. Göteborg är utställningens andra stopp och den öppnade upp den 16 mars och pågår fram tills den 19 augusti.

Louis Vuittons väskor och historia har under de senaste åren visats upp i bland annat Paris, Tokyo och Seoul. Det finns två parallella utställningar och dessa är del en utställning som presenterar det ikoniska varumärket från bolagets arkiv sedan 1854 och den har presenterats och visats under namnet Volez, Voguez, Voyagez i New York.

Parallellt turnerar en av världens största privatägda samlingar av, historiska Louis Vuitton väskor och koffertar. Det är det svenska bolaget Nordic Exhibitions som producerar utställningen som nu går att se här i Göteborg!

Samlingen ägs av en samlarfamilj, som en liten bit i taget har byggt upp denna samling som nu är en av världens största samlingar kring Louis Vuitton.  Familjen har idag i sin ägo runt 400 olika väskor, trunkar och koffertar. Många av dem med en egen historia. Det finns väskor med kopplingar till Ernest Hemingway, Titanic, en amerikansk president, filmstjärnor i Hollywood och en färgstark släkt av indiska maharadjor. Den äldsta väskan är daterad 1856 och bland de mest nutida historierna finns Sharon Stone, Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeldt med flera andra.

Boka hotell

Om du är nyfiken på denna utställning, så är det väl värt att åka till Göteborg och besöka den. Inträdet kostar inte mer än 160 kr för vuxna och 100 kr för barn mellan 7-17. I entrépriset ingår en personlig audioguide som inspirerande berättar unika historier kring en av världens mest unika Louis Vuitton-samlingar med föremål från 1856 och framåt. Audioguiden tar ca 1 timme.

Här på vår sida, så hittar du hotell att boka, för din vistelse i Göteborg. Sök runt på vår sida, eller kontakta oss om du behöver hjälp med din bokning.

Elite Plaza Hotel Göteborg  Elite Plaza Hotel Göteborg
Vaestra Hamngatan 3, Göteborg
Nära Nordstan shoppingcenter

    5 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Flora  Hotel Flora
Gronsakstorget 2, Göteborg
Nära Göteborgs stadsmuseum

    4 stjärnor
Från 1192 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Pigalle  Hotel Pigalle
Södra Hamngatan 2A, Göteborg
Nära Göteborgs stadsmuseum

    4 stjärnor
Från 2275 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img