Snart slår Liseberg upp portarna för Jul på Liseberg

Julfirande på Liseberg
Snart är det åter dags för Liseberg att slå upp dörrarna och välkomna besökare till en julpyntad nöjespark. Jul på Liseberg var till en början tänkt som en engångsföreteelse, året 2000, men då det blev succé har det sedan dess återkommit varje år. Dock fanns det redan julmarknader på Liseberg under 1970-talet, närmare bestämt två helger i december 1974 och två helger i december 1975. Sedan dröjde det alltså 25 år innan Liseberg åter igen satsade på julen.

Hela nöjesparken är dekorerad med miljoner juleljus, det sägs att det är kring 5 miljoner, små bodar är uppställda och erbjuder allt från pepparkakor, glögg, hemlagat godis och varm choklad till handstöpta ljus, juldekorationer och delikatesser från julbordet. Denna julmarknad har blivit Sveriges största.  I år, 2016 öppnar Jul på Liseberg den 18 november.

Nöjen för stora och små

Jul på Liseberg består inte bara av den stora julmarknaden och en upplyst nöjespark. Flera av åkattraktionerna är öppna för besökare att åka, faktiskt hela 27 stycken, och det går att köpa ett vinter-åkpass som gäller för alla dessa.  Bland de attraktioner som är öppna ser vi Kanonen, Mechanica, Jukebox, Radiobilarna, Farfars Bil, Flygande elefanter samt flera till. Besök gärna Lisebergs egen hemsida för att se hela listan.

Ytterligare attraktion som är ett måste att testa är slädturen. Denna ingår inte i åkpasset, utan betalas separat. Slädturen tar er med på en härlig åktur med livs levande renar! Liseberg bjuder även in er att möta tomten i hans verkstad. Här kan alla barn (och vuxna) lämna önskelistor till Tomtefar eller lägga dem i den magiska önskelistmaskinen.

Även kaninerna firar jul och besöker ni Kaninlandet så möter ni de vita kaninerna som är och besöker de gröna kaninerna för att fira jul! Här finns även en gratis show för alla barn att titta på och smaskiga plättar att äta om ni blir hungriga.

Skridskoåkning hör vintern till och på Liseberg har ni möjligheten att själva glida graciöst fram på den stora skridskobanan, gå i skridskoskola eller avnjuta den gnistrande isshowen som i år är Nötknäpparen.

Två andra måsten att se när ni besöker Jul på Liseberg är medeltidsbyn där alla barn kan gå på skattjakt, uppleva svärdsfäktning på nära håll eller så kan ni handla medeltida julklappar.

Om ni blir hungriga under er vistelse så har Lisebergs restauranger öppet och givetvis står det julmat på menyn. Antingen njuter ni av ett klassiskt julbord, eller en vego-buffé.

Boka boende i god tid

Jul på Liseberg är populärt och det kommer många besökare de veckor som de har öppet. Vill ni uppleva denna nöjespark i december är det en bra idé att reda nu i god tid boka ert boende.  Här hos oss på HotellGöteborg hittar du flera alternativ som passar alla sorters plånböcker. Boka gärna flera nätter, så hinner ni med att göra mer saker när ni ändå är i denna härliga stad, som är Sveriges framsida.

Du kan söka hotell fritt på hemsidan, eller kontakta oss om du behöver förslag på passande hotell för din bokning.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img