Göteborg får skyskrapa med hotell

Clarion Hotel Post är ett av alla hotell som ägs av Stordalen

Clarion Hotel Post är ett av alla hotell som ägs av Stordalen

I Göteborg är det på gång att bygga stadens första riktiga skyskrapa. Denna byggnad kommer att bli 240 meter hög och stå på Lindholmen. Siluetten av den kommer att vara synlig, både från älven så väl som från stadens centrum. VD och grundare Ola Serneke är den person som är initiativtagare till detta projekt. Han började redan för 10 år sedan arbeta med ett projekt som omfattar en markyta på 32 000 kvm. Detta område kallas Karlastaden som kommer att bestå av åtta kvarter med bostäder, kontor, handel och service. I denna del kommer Karlatornet stå. Denna byggnad är även den första att byggas i denna nya stadsdel och beräknas stå klart 2021. Karlatornet kommer att ha ett hotell i tornets nedre del och det är Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hotels som kommer att driva detta hotell under varumärket Clarion Hotell. Hotellet kommer innehålla ca 300 rum, konferensfaciliteter, restauranger och barer samt även ett spa- och gymområde. Ytan på hotellet beräknas bli 17 000 kvm.

Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkedjor. Det hette tidigare Choice Hotels Scandinavia. Idag ingår ca 190 hotell i i Skandinavien och Baltikum. Företaget ägs av Home Invest som i sin tur är helägt av Petter A. Stordalen. De hotell som finns inom denna hotellkoncern marknadsförs under fyra varumärken. Dessa är Clarion Hotels, Quality Hotels, Comfort Hotels och Nordic Hotels & Resort.

Clarion Hotels är fullservicehotell. Dessa finns i Sveriges och Norges största städer och vid flygplatser. Många av dessa hotell har fokus på konst och design.

Quality Hotels är hotell som är placerade centralt i mindre städer samt utanför stora städer och har fokus på konferensverksamhet.

Comfort Hotels finns det ca 30 stycken av i Sverige, Norge, Danmark och Litauen. Dessa hotell är så kallade budgetalternativ.

Nordic Hotels & Resorts  är premiumhotell och har ofta en specialinriktning av något slag.

Nordic Choice Hotels grundades 1990 och köptes av Petter A. Stordalen in sig i företaget tillsammans med Christen Sveaas. 2001 köpte Stordalen upp 90 % av aktierna och 2005 togs företaget bort från börsen när hans företag Home Invest köpte 100 % av aktierna.

Nordic Choice Hotels i Göteborg

Göteborg har flera av Nordic Choice Hotels. Dessa är

Göteborg Quality Hotel Panorama, Göteborg Quality Hotel 11, Göteborg Quality Hotel Winn, Göteborg Clarion Collection Hotel Odin, Göteborg Clarion Hotel Post, Göteborg Avalon Hotel och Göteborg Comfort Hotel Göteborg.

Ett av de största hotellen i Göteborg är just Clarion Hotel Post Detta hotell ligger i stadens gamla posthus, som nu är omritat till hotell. Hotellet ligget i en pampig byggnad och utöver hotell så finns det ett spa, så väl som två restauranger och en bar. Hotellet har 500 rum och sviter.

Avalon Hotel är ett hotell som har ett Feng Shui-certifikat. Detta märks redan i entrén där det finns porlande vatten. Detta hotell är fyllt med konst så väl som en harmonisk inredning. Hotellet är även utsett till att vara ett av världens 258 Design Hotels. På taket finns det pool och i entrén finns Avalon restaurang och bar.

 

 

Avalon Hotel  Avalon Hotel
Kungstorget 9, Göteborg
Nära Göteborgs stadsmuseum

    4 stjärnor
Från 1593 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotel Post, Gothenburg  Clarion Hotel Post, Göteborg
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Göteborgs stadsmuseum

    4 stjärnor
Från 1639 SEK per natt

Boka hotell


Comfort Hotel Goteborg  Comfort Hotel Goteborg
Skeppsbroplatsen 1, Göteborg
Nära Göteborgs stadsmuseum

    3 stjärnor
Från 1638 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img