Adventsfirande och julfirande i Göteborg

Fira jul i Göteborg

Fira jul i Göteborg

Om du känner att du vill lämna all julstress hemma, så är det en god idé att åka bort över jul. Det är inte nödvändigt att ta flyget utomlands utan det fungerar utmärkt att fira både advent och jul i Göteborg. En avslappnad upplevelse är till exempel att checka in på Spa. Ett exempel är Sankt Jörgen Spa resort, som ända fram till jul erbjuder en fin julsupé samt en dag på spa. Mer avkopplande kan det väl inte bli? Om du är sugen på att fira själva julafton i Göteborg, så är det en god idé att redan nu boka boende, då det snabbt blir fullt.
Äta julbord
Om du är sugen på att tillbringa flera dagar i Göteborg, passa på att även boka in dig på ett julbord, med god mat. Det finns flera restauranger i stan som erbjuder julbord. Vill du uppleva ett annorlunda julbord, varför inte testa julbord i Göteborgs skärgård? Du kan åka med M/S Carl Michael Bellman och få då en tre timmars färd i Göteborgs skärgård, samt att du får njuta av god mat. Du kan även äntra M/S St Erik, som är ett vackert sekelskiftsfartyg från 1881. Denna färd är på 3,5 timmar. Under middagen, med julmat, får ni även lyssna på en trubadur som spelar klassisk julmusik.
Andra trevliga julbord att kasta ett extra öga på är Nya Älvsborgs fästning, här får du avnjuta ett traditionellt julbord i en historisk miljö. Vill du njuta av schlagershow medan du äter? Då ska du boka in dig på Park Lane! Ett julbord med fantastisk utsikt, det får du om du bokar julbord på Gothia Towers. Från Göteborg kan du även ta en färja över till Danmark, äta ett gott julbord ombord, handla julklappar och vara åter i Göteborg till kvällen.
Njut av vackert Göteborg
Att bara vandra i Göteborg stad under jul är fantastiskt. Kika på den stora granen som står på Gustav Adolfs Torg, handla julklappar på Avenyn, eller beskåda den sjungande granen! Julgranskören består av olika körer som varvar sina uppträdanden under december. Detta är en tradition sedan 2004 och har inspiration från The singing Christmas tree i New York. Du hittar denna fantastiska kör på Kungsportsplatsen under nästan hela december månad. Du kan även kika in alla vackra skyltfönster som nu är pyntade och dekorerade inför jul.
Passa även på att ta en tur på Julpaddan! Du får njuta av glögg och pepparkakor innan avfärd. Sedan går turen till Liseberg, där du kan hoppa in för ett besök på Jul på Liseberg!
Boka in dig redan nu!
Om du känner att något av detta lockar, så är det bra att hitta passande boende. Här på vår sida kan du söka fram flera alternativ när det kommer till boende. Flera av hotellen har även de julbord att erbjuda. Om du vill ha hjälp med din bokning eller inte hittar det du söker, så är du välkommen att kontakta oss. Vi har flera lämpliga alternativ som passar både över advent och över själva jul.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Opera  Hotel Opera
Nils Ericsonsgatan 23, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1138 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img