WAY OUT WEST

Way out WestDags för den årliga Way Out West-festivalen i Slottsskogen i Göteborg. Mellan den 13-15 augusti spelar över 100 artister på sammanlagt fyra scener. Med stora dragplåster som Beck, Lauryn Hill, Ellie Goulding, First Aid Kit, Florence and the Machines, Kygo, Pet Shop Boys, Titiyo, Tove Lo och Tove Styrke är du välkommen att besöka festivalen och bara njuta av musiken tillsammans.

Way out West drar igång torsdagen den 13 augusti klockan 14:00 och avslutas lördagen den 15 augusti 01:00. Scenerna Flamingo och Azalea är de största utomhusscenerna och Linné är tältscenen. Den fjärde scenen, Dungen, har fokus på elektronisk musik.

Musikfestivalen kombineras med en filmfestival och den totala festivalen med musik och film kombinerat är Europas största. Med heta spelfilmer, dokumentärer och kortfilmer är detta även platsen för filmälskare under ovanstående datum. Två av dokumentärerna som visas är AMY- om sångerskan Amy Winehouse, samt COBAIN – Montage of Heck, som handlar om Nirvanas huvudsångare Kurt Cobain.

Du kan ta dig till Slottsskogen och Way out West från Stockholm med Way out West-tåget. Tåget avgår den 13 augusti från Stockholm med några stopp på vägen. För att komma i rätt festivalstämning, erbjudet Way out West-tåget några trevliga överraskningar.

För att annars hitta till Slottsskogen och festivalområdet från centrala Göteborg kan du ta buss eller spårvagn från Brunnsparken. Kliv av på stationerna Linnéplatsen eller Marklandsgatan och gå därifrån.

Några bra tips är att ladda ner festival-appen Way out West, ta med dig regnkläder då vädret kan variera, ta med öronproppar, smörj in dig med solkräm och se till att dricka mycket vatten samt äta under festivaldagarna.

Quality Hotel Panorama bor du nära Chalmers och Universeum och är inte längre än en promenad från centrala Göteborg. Just nu ett lite billigare alternativ av de hotell som finns lediga för perioden.

Quality Hotel Panorama  Quality Hotel Panorama
Eklandagatan 51-53, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1871 SEK per natt

Boka hotell


Lite mer centralt ligger Radisson Blu Riverside Hotel där du bor nära Järntorget. Frukost ingår och wifi finns på rummet. Ett bra mellanalternativ för perioden.

Radisson Blu Riverside Hotel  Radisson Blu Riverside Hotel
Lindholmspiren 4, Göteborg
I Göteborg (Lindholmen)

    4 stjärnor
Från 1177 SEK per natt

Boka hotell


Mitt på centralstationen ligger First Hotel G där du bor en minut från Nordstan och Brunnsparken. Modernt, luftigt och frukosten ingår. Ett premium alternativ för perioden med bästa läget.

First Hotel G  First Hotel G
Nils Ericssonplatsen 4, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 2248 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img