Way out West erbjuder Sias första europeiska festivalspelning och mycket, mycket mer

Festivalen Way out West i Göteborg firar 10-årsjubileum

Festivalen Way out West i Göteborg firar 10-årsjubileum

Nu börjar det äntligen närma sig! Way out West – Göteborgs mest imponerande dragplåster både i Sverige och internationellt – tar återigen över Slottsskogen den 11-13 augusti med världsstjärnor som SIA, Morrissey och PJ Harvey i täten.

I år firar den populära festivalen hela 10 år vilket förstås firas genom att ge besökarna det absolut bästa musikvärlden har att erbjuda. Vad sägs till exempel om den första europeiska festivalspelningen någonsin för megastjärnan Sia?

 

Sias första svenska liveframträdande

Sia har skrivit låtar åt storheter som Beyoncé, Rihanna och David Guetta men slog inte igenom på riktigt själv förrän monsterhiten Chandelier kom 2014, och albumet 1000 Forms of Fear toppade listorna runt om i världen. Sia har hela tiden hållit en låg profil, där anonymitet och fokus på musiken över kändisskap har regerat, och att se Sia live har varit en ynnest få förunnat.

Men i sommar står äntligen en av våra största popartister på scen i Slottsskogen, för sitt första liveframträdande i Sverige, med ett nytt album i ryggen. Mäktigt.

Men det är förstås inte bara Sia som står på scen och festivalarrangörerna har absolut inte legat på latsidan när det gäller årets bokningar. Bland 2016 års headliners återfinns bland andra Morrissey, Massive Attack & Young Fathers, PJ Harvey, Grace Jones och Skepta men det tar inte slut där… Vi på HotellGöteborg skulle absolut inte ha något emot att se till exempel Seinabo Sey, James Bay, The Tallest Man on Earth, Zara Larsson och många, många fler.

Hela line-upen och biljetter hittar du här.

 

Bo nära Way out West

Du vill förstås inte ha alltför långt till och från festivalen och vi på HotellGöteborg har samlat ihop några av våra hotell-favoriter i närheten av Slottsskogen. Tyvärr är det förstås så att de som är absolut närmast bokas upp omgående så vi har sökt oss några kilometer ifrån festivalen. Om du vill få mer information om hotellen eller boka ett rum är det bara att klicka på rutan. Vi önskar er en härlig festivalhelg!

Radisson Blu Scandinavia Hotel  Radisson Blu Scandinavia Hotel
Södra Hamngatan 59, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4.5 stjärnor
Från 1495 SEK per natt

Boka hotell


Radisson Blu Riverside Hotel  Radisson Blu Riverside Hotel
Lindholmspiren 4, Göteborg
I Göteborg (Lindholmen)

    4 stjärnor
Från 1177 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Crown  Scandic Crown
Polhemsplatsen 3, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1795 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Opalen  Scandic Opalen
Engelbrektsgatan 73, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 3339 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img