Volvo Ocean Race anordnar festen där alla är välkomna

© Steveacer | Dreamstime.com - Sails Changed On Volvo Ocean Race Boat Abu Dhabi Photo

© Steveacer | Dreamstime.com – Sails Changed On Volvo Ocean Race Boat Abu Dhabi Photo

Alicante, Spanien den 4 Oktober 2014.
7 team förbereder sig för startskottet på vad som är den tolfte upplagan av världens främsta jordenruntkappsegling.

Teamen består av sammansättningar från olika läder världen runt, bl.a. Förenade Arabemiraten, Kina, USA/Turkiet, Spanien, Nederländerna, Danmark och Sverige.

Tävlingen delas upp i nio etapper och startar i Alicante (Spanien) för att besöka Kapstaden, Abu Dhabi, Sanya (Kina), Auckland, Itajaí (Brasilien), New Port Rhode Island, Lissabon, Lorient (Frankrike), Haag och målgången sker i hjärtat av Göteborg den 21 juni 2015. Då har teamen varit till havs i ca nio månader och seglat sammanlagt ca 72 000 kilometer (38 739 sjömil).

Den sista av de sammanlagt nio etapperna startar i Lorient, Frankrike den 16 juni. Ett 24-timmars depåstopp i Haag, Nederländerna den 19 juni är allt som hinns med innan seglingen fortlöper vidare mot Göteborg den 20 juni. En dag senare, den 21 juni går sedan alla tävlande lag i mål vid Frihamnspiren i Göteborg.
En händelserik vecka följer målgången och festligheterna avslutas med ett In-Port Race den 27 juni.

Evenemangsområdet håller sedan öppet till och med den 28 juni. Det är fri entré alla dagar och alla tävlande båtar kommer att ligga i Race Village i Frihamnen för den som är nyfiken att titta lite närmare.  I området kommer även storbildsskärmar att finnas så att du på plats kan följa bl a In-Port Racet som sker den 27 juni. Läktare och picnic platser kommer också att finnas så att du kan titta på racet från första parkett.

Konserter, scenunderhållning, barnunderhållning, utställningar, restauranger, barer och caféer är bara några av det saker som kommer att finnas på plats, så kom ner och heja fram Sverige i årets upplaga av Volvo Ocean Race.

Bo nära Volvo Ocean Race-eventet på något av dessa hotell

Ibis Styles Göteborg City

Ibis Styles Göteborg City där du har ca 800 meter till Frihamnen. I ett av de 120 rena och fräscha gästrummen har du gratis wifi och kabel-TV. Hotellet ar även egen restaurang och bar.
Det finns tyvärr inga lediga hotell i just nu.

First Hotel G

First Hotel G har du ca 1,2 kilometer till Frihamnen. I detta moderna hotell bor du på ett mycket centralt läge på centralstationen. Frukosten ingår och det är en härlig buffé.

First Hotel G  First Hotel G
Nils Ericssonplatsen 4, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 2248 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotel Post

Eller varför inte på Clarion Hotel Post som med sina 1,35 kilometer ändå ligger nära Frihamnen samtidigt som det ligger mycket centralt. Hotellet har spaavdelning som erbjuder det mesta tillsammans med inkluderad frukost.

Clarion Hotel Post  Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img