Volvo Ocean Race 14-21 juni 2018

Missa inte Volvo Ocean Race

Missa inte Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race är en stor seglingsfest, som i år kommer att ske 14 juni fram till den 21 juni. Platsen är Frihamnen i Göteborg. I år kommer det vara både målgång och start av sista avgörande etappen av världskappseglingen men det kommer även vara spännande seglingar i Göteborgs skärgård. Volvo Ocean Race startade redan för cirka 9 månader sedan i Alicante, för att totalt 10 månader senare då i juni ska ha målgången i Göteborg. Man har beräknat att de går i mål den 14 juni och att det sedan kommer ske etappstart torsdagen den 21 juni, dagen före midsommarafton. Det kommer att byggas upp ett evenemangsområde i Frihamnen.

Folkfest och segling

Det kommer att vara ett åtta dagar långt evenemang i Frihamnen och det är en folkfest utan dess like. Dessutom, är man här, så har man chansen att se båtar segla. Bland annat kommer Inport Race utanför Långedrag att seglas 17 juni.

Detta års Volvo Ocean Race är den 13:e upplagan av tävlingen som startar i Alicante och når Göteborg den 14 juni 2018. Göteborg har redan tidigare varit värdstad, tre gånger innan, då det var hamnstopp 2002 samt målstopp både 2006 och 2015. De båtar som används är båttypen Volvo Ocean 65, som är en toppmodern entypsbåt, som tagits fram för just denna tävling. Alla båtar är därmed identiska.

Om man vill vara med på denna folkfest, som sker i det som man kallar för Race Village så är det helt gratis att gå in. Inget inträde behöver betalas. I Race Village, som byggs upp i Frihamnen, så kommer tävlingsbåtarna att ligga samt att det finns flera storbildsskärmar, som direktsänder Pro-Am Race och In-Port Race. Det kommer även finnas läktare, så att man kan se hamntävlingar, scenunderhållning samt konserter. Det kommer även att finnas områden för barn, utställningar, restauranger, caféer, barer, beach club, en stor marknadsplats samt en massa prova-på aktiviteter. Det är lätt att ta sig till området med egen bil, med buss, spårvagn eller till fots. Ett preliminärt program hittar ni här.

Passa även på att njuta av Göteborg för övrigt. Maj månad är en försmak om vad som kolla skall. Sommaren är snart här. Det finns en massa trevliga saker i denna stad att hitta på. Det finns gott om olika sevärdheter och aktiviteter. Passa på att ta del av alla våra tips vi har om denna stad. Så att du inte missar något!

Boka hotell

Om ni känner att ni vill vara med på denna folkfest i Göteborg i juni, så är det lämpligt att redan nu boka ert hotell. Här på vår sida kan ni söka runt efter flera alternativ, samt kontakta oss om ni har behov av hjälp. Det finns hotell i olika prisklasser så att alla ska hitta det som fungerar för dem. Du kanske föredrar budget eller är det ett lite mer lyxigare alternativ som du är ute efter? Passa på att utforska stadens utbud för övrigt. Bland våra nyheter hittar ni både sevärdheter, aktiviteter och mycket mer.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Poseidon  Hotel Poseidon
Storgatan 33, Göteborg
I Göteborg (Centrum )

    3.5 stjärnor
Från 952 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img