Vi som älskar 90-talet – 2017 i Göteborg

Slottsskogsvallen är platsen för festivalen Vi som älskar 90-talet!

Slottsskogsvallen är platsen för festivalen Vi som älskar 90-talet!

Lördagen den 15 juli är det dags att bli nostalgisk, då Vi som älskar 90-talet, via Kulturbolaget ger konserter med musikhjältar från denna epok. Platsen är Slottsskogsvallen i Göteborg och det finns biljetter kvar att köpa! Här kan du njuta av internationella artister blandat med svenska talanger som alla har gett ett avtryck i musikhistorien med refränger alla kan sjunga med i. Denna festival kommer väcka minnen till liv och du kanske återupplever ditt eget 90-tal.

Årets Lineup

I år är det över 20 artister som du har möjligheten att se. Dessa är Aqua, E-Type, DJ Sash!, Vengaboys, Pandora, Snap!, 2 Unlimited, Technotronic, Culture Beat, Basic Element, Paradisio, Dr. Alban Vs. Haddaway, Captain Hollywood, Twenty 4 Seven, Rob N Raz feat. D-Flex, Brooklyn Bounce, Whigfield, Toy-Box, Safri Duo, Me & My samt Världens Snabbaste Allsång med Nic Schröder & Elton Bolton.

Området öppnar upp 11:30 och håller öppet till midnatt. Första bandet på scen kliver upp klockan 13.00.

Vi som älskar 90-talet kommer utöver Göteborg, även att hållas i Stockholm 8 juli, Kalmar 22 juli och Malmö 29 juli.

På området kommer det att säljas mat och dryck så som langos, thai, hamburgare och det kommer även finnas veganska och vegetariska alternativ. Öl, vin, cider och alkoholfria alternativ kommer även det att finnas.  Det kommer att finnas vattenstationer på området och du får ta med dig tomma PET-flaskor att fylla om du vill.

Ta dig hit med spårvagn, närmsta station är Botaniska Trädgården eller Marklandsgatan. Det går även buss till den sistnämnda.

Åldersgräns är 18 år.

Kulturbolaget

Bakom denna satsning står Kulturbolaget. De är ett av Skandinaviens äldsta betydande arrangör i sydvästra Sverige. Det började redan en gång i tiden på 80-talet i en lokal på Erikslust i Malmö. Här hölls konserter med flera band. Klubben bytte sedan lokaler 1993 och flyttade in i ett rött tegelhus på Möllevången. Verksamheten expanderade efter att KB firat 25 år. Nu ges fler och större konserter både inomhus och utomhus. Artister som Britney Spears, John Fogerty, Rammstein, Robyn och Bob Dylan, Bryan Ferry, Kris Kristofferson, Allison Krauss, Lars Winnerbäck och Björn Skifs för att nämna ett fåtal.

Sedan 2007 så har Kulturbolaget arrangerat Stadionkonserter på Malmö Stadion med bland annat Elton John, Kiss, Iron Maiden och The Eagles

KB har även sedan 2004 arrangerar hårdrocksfestivalen Metaltown i Göterborg som gått från 4000 besökare till att ha så många som 24 000 besökare, per dag!

2011 öppnade KB ett kontor i Göteborg, KB West som sedan starten vuxit. De har gett konserter med med bland annat Patti Smith, Mark Knopfler, Dropkick Murphys, Veronica Maggio för att nämna några.

Boka boende med oss

Om du har planer på att besöka festivalen Vi som älskar 90-tal så se till att boka ditt boende med oss. Du kan bo mitt i stan eller nära Slottsskogen om du vill. Sök fram hotell och boka direkt här på vår sida. Du kan även kontakta oss om du har några frågor eller behöver hjälp med något.

Best Western Plus Waterfront Hotel  Best Western Plus Waterfront Hotel
Klippan 1, Göteborg
Nära Rödasten Konsthall

    4 stjärnor
Från 1442 SEK per natt

Boka hotell


Spar Hotel Majorna  Spar Hotel Majorna
Karl Johansgatan 66-70, Göteborg
I Göteborg (Majorna-Linné)

    3 stjärnor
Från 989 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell

img