Världsutställningen Titanic the exhibition till Göteborg

Se en utställning om Titanic

Se en utställning om Titanic

Världsutställningen Titanic the exhibition kommer till Göteborg och Hamngatan 55! 21 september 2018 är den dag denna utställning slår upp sina dörrar. Den sker på Galleri Fredstan. Detta är en vandringsutställning och den kommer senare att gå vidare och finnas i andra städer.

Om utställningen

Från 21 september och under hösten och vintern kan du vara med och få uppleva de myter och historier som finns om Titanic. Denna båt, sjönk den 15 april, 1912 i Nordatlanten efter att ha krockat med ett isberg. Titanic the exhibition är mer än bara en utställning, det är en upplevelse som kommer att ta dig med 106 år bakåt i tiden. Genom en individuell audioguide så berättar utställningen många historier och öden som skedde ombord. Det är flera historier som har en svensk anknytning, då det under denna tid var många svenskar som utvandrade till Amerika och befann sig ombord på Titanic. Utställningen består av runt 200 originalföremål samt flera återskapade interiörer i naturlig storlek. Utställningsperiod är mellan 21 september 2018 – 31 mars 2019.

Om Titanic

Titanic är troligen ett av världens mest kända fartyg. Hon sjönk 1912 i Nordatlanten efter att hon hade kolliderat med ett isberg. Båten hade dubbla bottnar samt 15 skott som kunde stängas om det blev fara. Det innebar att Titanic skulle kunna hålla sig flytande om fyra avdelningar blev vattenfyllda. Ombord på båten fanns det passagerare i första, andra och tredje klass. Första klass var lyx på hög nivå, andra klass var helt ok och tredje klass fick hålla sig längst ner i båten.

Den 10 april 1912 så lämnar Titanic Southampton i England och begav sig mot New York. 14 april kom det sex isvarningar på telegrafen och 23:40 så upptäcktes ett isberg av en utkik. Fartyget försökte styra åt sidan, men vinkeln blev fel och isberget skadade båten illa, hela 90 meter av 270 fick skada. Det innebar fem och en halv avdelning, alltså fler än de fyra som båten var byggd för att klara av. Den person som konstruerat Titanic var även han med på resan och han sa till kaptenen att när fem avdelningar vattenfylls så kommer båten att sjunka.  Kaptenen gav order om att göra ordning livbåtarna, som hade plats för 1178 personer, dock fanns det mer än 1000 personer till utöver denna summa ombord!

Passagerarna var yrvakna och förvirrade och livbåtarna fylldes inte till full kapacitet. Livbåt nummer sju hade plats för 65 personer, men firades ner med bara 28 personer i den! Livbåt nummer ett hade plats för 40 personer, den tog bara med sig 12!  Klockan 02:20 sjönk Titanic med aktern rätt upp i luften. Människorna hamnade i det iskalla vattnet. Av alla de som föll i det kalla vattnet, så var det bara tre personer som överlevde. Totalt räddades enbart 712 personer.

Besök utställningen och stanna över i Göteborg

Du som vill se denna utställning kan förboka biljetter till den. Det är inte heller fel att boka ett boende redan nu. Här på vår sida hittar du en mängd olika sorters hotell. Sök  runt på vår sida eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Hotel Royal  Hotel Royal
Drottninggatan 67, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    3 stjärnor
Från 1531 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Crown  Scandic Crown
Polhemsplatsen 3, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1795 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img