Världsstjärnor bokade för Skate på Liseberg

Skate på Liseberg är tillbaka för femte året

Skate på Liseberg är tillbaka för femte året

När femte upplagan av Skate på Liseberg går av stapeln den 9-12 juni är det med ett imponerande startfält. Affischnamnen är amerikanerna Wes Kremer och Vanessa Torres, men tävlingen Liseberg Classics lockar många andra meriterade skateboardåkare från när och fjärran. För första gången får tävlingen en egen tjejklass.

 

Intresset ‘större än någonsin’

- Intresset har i år varit större än någonsin hos såväl åkare som sponsorer och media, Vanessa Torres och Wes Kremers medverkan lyfter hela eventet, säger Mark Pulman som kontrakterar proffsåkarna till Liseberg Classics.

Bland de inbjudna proffsen till den nya damklassen återfinns bland annat belgiska Aura des Paqurettes, Julia Brückler från Österrike, Candy Jacobs och Keet Oldenbeuving från Nederländerna och Annie Guglia från Kanada. Och, förstås, amerikanska Vanessa Torres.

- Det är första året vi kör en egen tjejklass och det är känns fantastiskt att kunna få hit en kvinnlig åkare som Vanessa Torres. Hon sätter nivån direkt, säger Mark Pulman.

 

Många svenska toppnamn

Herrklassen förgylls av Wes Kremer som 2014 utnämndes till Skater of the Year. Det är tidningen Thrasher Magazine som varje år delar ut den prestigefulla utmärkelsen. I startfältet finns också många svenska toppnamn, bland andra Albert Nyberg, Josef Scott Jatta och David Jakinda, och flera meriterade åkare från våra grannländer.

Men tävlingen är inte bara till för proffs. Vem som helst kan kvala in och få chans att möta proffsen i finalen. Mer information om Skate på Liseberg och alla hålltider finns här.

Skate på Liseberg pågår kl 13-20 den 9-10 juni samt kl 11-20 den 11-12 juni i området framför Stora Scenen. Finalen kommer att sändas på TV4 Sport och TV4 Play helgen efter tävlingen.

 

Hotellrekommendationer

Inte bokat hotell än? Inga problem! Vi har flera populära hotell nära Liseberg i olika prisklasser.

Vill ni komma riktigt billigt undan är prisvärda Hotel Allén med tre stjärnor alldeles perfekt. Hotellet har en miljövänlig profil och här bor du bekvämt och centralt i närheten av Bältespännarparken och Trädgårdsföreningen.

›› Boka ditt rum på Hotel Allén här

Det finns tyvärr inga lediga hotell i just nu.

Hotell Liseberg Heden bor du som namnet antyder givetvis nära till nöjesparken men också inom gångavstånd till Avenyn och Scandinavium. Detta fyrstjärniga hotell ligger även i närheten av Gamla Ullevi och Göteborgs stadsteater.

›› Boka ditt rum på Hotell Liseberg Heden här

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Eller varför inte bo på klassikern Scandic Opalen? Med sina fyra stjärnor erbjuds givetvis Scandic-standard och om du vill upptäcka mer av Göteborg är det nära till både Scandinavium och Valhallabadet.

›› Boka ditt rum på Scandic Opalen här

Scandic Opalen  Scandic Opalen
Engelbrektsgatan 73, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 3339 SEK per natt

Boka hotell


 

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img