Vandring i Göteborg

Vandra i Göteborg

Vandra i Göteborg

Det finns en hel del natur att upptäcka i och runt i Göteborg. Att ta en vandring är även en corona-vänlig aktivitet att företa sig. På västkusten finns det gott om leder och stigar att välja mellan. Vi listar några av dem. Så varför inte testa en eller flera av dem nu när vi äntligen fått så fantastiskt vårväder!

Gotaleden

Om du vill ut i naturen men ändå ha det bekvämt längs med vägen så passar Gotaleden bra. Den är på 71 km och längs med denna led finns det mat, fika och boenden. Det går även att nå alla etapper med pendeltåget. Bland platser som leden passerar finns bland annat Nääs Fabriker, Aludden och Jonsereds Trädgårdscafé.

Bohusleden

Bohusleden är på 34 mil och den går från Lindome i söder upp till Strömstad i norr. Du kan gå hela eller delar av denna led. Det finns 27 olika etapper och på vägen finns det bland annat rastplatser med vindskydd, eldstäder, toaletter och soptunnor.

Vildmarksleden

Vildmarksleden ett bra alternativ som inte är allt för utmanande. Den börjar vid Skatås motionscentrum och fortsätter 4 mil till Hindås.

Delsjöområdet

Delsjöområdet är ett av Göteborgs närmaste och mest populära naturområden. Du kan ta dig dit på ett par minuter med spårvagn eller buss. Ingångarna till leden finns vid Härlanda Tjärn, Skatås och Stora Torp. Vandringen är på 7,5 km.

Änggårdsbergens naturreservat

Änggårdsbergens naturreservat är lätt att ta sig till, och den gränsar till Botaniska trädgården i norr och Mölndal i söder. Här finns två leder på cirka 10 kilometer och en mängd stigar att utforska på egen hand.

Pilgrimsleden Göta Älv

Pilgrimsleden Göta Älv ger dig en vandrande historia. Den går från Masthuggskyrkan i Göteborg till Vänersborg. Du kan vandra leden i sin fulla sträckning eller välja en eller flera olika etapper.

Lärjeåns dalgång

Dalgången runt Lärjeån är populärt för vandring, promenad, ridning och sportfiske. Lärjeleden finns i nordöstra Göteborg. Den är en ,5 kilometer lång naturstig som sträcker sig från Hjällbo till Angereds centrum.

Vättlefjäll

Vättlefjäll är ett vidsträckt naturområde norr om Angered. Där finns det nio olika spår och vandringsleder som är mellan 3 och 25 kilometer långa. Här finns det olika sjöar, vattendrag, sällsynta växtarter och en mängd olika fåglar.

Göteborgs skärgård

I Göteborgs skärgård finns det flera bra öar att vandra på. En av dem är Rörö, som erbjuder gräshedar, ljungmark och flera naturstigar att välja mellan. Väljer du att vandra på Björkö så finns det många lättåtkomliga stigar och promenadvägar. Ersdalen på Hönös nordvästra sida, erbjuder spektakulära vyer och en promenadstig mot havet. Längre söderut hittar du Vrångö, Styrsö och obebodda Galterö, intill Brännö som också är populära utflyktsmål för vandrare.

Stora Amundön

Naturområde i södra Göteborg, med bad, vandrings- och snorklingsled. Här finns klippbad och några små sandstränder. Naturstigen är på cirka 4,5 kilometer och går runt ön.

Sandsjöbacka naturreservat

Detta är ett relativt stort naturområde som sträcker sig mellan Kungsbacka i söder och Göteborg i norr. Upplev spännande och varierande landskap med berg, små sjöar, ljunghedar och skog. Du hittar många stigar i Sandsjöbacka naturreservat och möjlighet till både rogivande promenader och utmanande vandringar.

Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img