Vad sker i Göteborg i januari 2020?

Besök Göteborg i januari

Besök Göteborg i januari

Snart är det nytt år och med det så kommer det en massa olika evenemang att vara med på. Redan i januari så sker det en hel del i Göteborg. Här ska vi ta upp ett par guldkorn du inte får missa på årets första månad på det nya året.

2020 är det en massa sport!

Nästa år, 2020 kommer att vara ett riktigt idrottsår för Göteborg. Redan den 2–5 januari är det Göteborg Ishockey Cup, världens största U14-turnering.
Mellan den januari samlas 10 000 ungdomar traditionsenligt på Gothia Innebandy cup. Då på Åby Arena. Sedan är det även handboll, då det är EM på Scandinavium den 10–14 januari.

Festliga galor

I januari är det även dags för en mängd festliga galor. Dels är det P3 Guldgalan i Partille Arena den 18 januari. Det är en helkväll i musikens tecken och detta leds av skådespelaren och komikern Kodjo Akolor.

Veckan därpå är det dags för Göteborg Film Festival. Den kickar igång den 24 januari med en invigningsfest på Trädgår’n. Sedan håller festivalen på fram till den 3 februari.
Den 31 januari är det The Brewhouse Award där det tävlas inom kategorierna Young Innovation och Sustainable Innovation samt även i Music Innovation, där Göteborgs egen 400-årslåt ska utses.

Mat och dryck

Under januari månad kan du äta och dricka gott på olika sätt. Kulturhuset Blå Stället arrangerar regelbundet matkulturkvällar med olika teman. Den 23 januari så bjuder Bushra Ahmad på inspiration och smakprov från Pakistan.

Om du vill testa lokalproducerad öl ska du besöka Brewers Beer Bar den 14 januari. Stigbergets bryggeri har nämligen lovat att trolla fram 28 olika öl att fylla barernas kranar med. Den 31 januari är det Vega bryggeri som intar Barley’s Food Factory på Kvilletorget.

Hundar och konst

I januari månad är det dags för Mydog, en stor mässa för och med hundar. Det mellan 3–6 januari. Då är det 9000 hundar och tävlingar, utställningar, uppvisningar, föreläsningar med mera på Svenska Mässan.

Missa inte en annorlunda vernissage i januari. Det är 44 studenter från HDK som tagit fram ”Andra Långgatans Historia”. Det handlar om allt från vackra trädgårdar och judiska handlare, till revolutionära rörelser, porrklubbar, ölbarer och trendiga butiker. Datumet är 10 januari och platsen är Landsarkivet.
Sedan, varje lördag klockan 13 kan du gå på guidad visning av personliga konstverk från Sápmi, Sydafrika, arktiska Kanada och Namibia. Det på Göteborgs Konsthall.

Musik

Det sker även en hel del inom musik under januari månad. Dels är det premiär för körverket Krigerska på Backa teater den 11 januari. Sedan har du Pustervik, där du kan njuta The Tarantula Waltz, hårdrockarna Monster Magnet och Maleek Berry. Trädgår’n erbjuder Aviana, Steel Panther och Mustasch och Gothenburg Film Studios välkomnar en av hiphop-Sveriges största – Z.E. och hans Team Platina.

Boka hotell

Om du känner att det är något av ovanstående som lockar dig att komma till Göteborg i januari, missa då inte att boka hotell. Här hos oss hittar du gott om olika alternativ. Du kan söka runt efter det som passar dig bäst. Det går även bra att kontakta oss så hjälper vi dig.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img