Upptäck Universeum

Besök Universeum

Besök Universeum

Universeum i Göteborg är en plats för både stora och små. Det är ett slags science center, som är placerat mitt i stan! Denna plats är öppen året om, men nu under sommaren händer det en massa skoj! Här händer det alltid något nytt. Årets stora nyhet är Reptilariet och Kemilabbet. På Reptilariet kommer du att kunna komma nära en samling sällsynta och giftiga reptiler. Kemilabbet öppnades redan hösten 2017 men nu i sommar kan du utforska kemins häftiga värld och se guider göra en massa experiment.

Programpunkter under sommaren

Under sommaren finns det en mängd spännande programpunkter att vara med på. Det är att vara med när hajarna matas, eller när djuren i regnskogen får mat. Det är även flera färgsprakande kemiexperiment, regnskogssafari, resor till yttre rymden, roliga quiz och en massa annat skoj. Universeum har dessutom extra långt öppet under sommaren, och tiderna som gäller, varje dag, är 10-20.

För att veta vad som händer under just ditt besök, så kan du besöka Universeums sida och läsa programmet här. Där står det vad för olika saker som händer, dag för dag.

Vad finns på Universeum?

På Universeum finns det mycket att göra och se. Bland deras utställningar finns akvariehallen, hälsa, regnskogen, reptilariet, rymden och vattnets väg. De har tre labb, som är jobbis, kemilabbet och teknoteket. Det finns även flera events att boka in här, från barnkalas till djurupplevelser till företagsevents. Det går även bra att äta och dricka gott här och det finns flera alternativ, bland annat Taktäppan, Robertas restaurang, Kafé Tukan och Kapokhyddan. Det finns också en picknicplats på plan 2, om ni har med egen fika. Det finns även en butik med leksaker, kluriga presenter och mycket mer!

Huset som Universeum finns i, är byggt i två block. Klippan och träskeppet. Mellan där så finns trapphuset. Den vanligaste vägen att gå är via vattnets väg, sedan akvariehallen, regnskogen samt sedan hoppa över till träskeppet. Men så klart går det att göra precis tvärtom.

När ni ändå är i Göteborg, missa då inte att det finns grymt mycket andra saker att göra. Mitt emot Universeum finns Liseberg till exempel. Sedan finns det även mycket annat att se och göra. Om du läser under våra nyheter så kan du få en massa bra tips kring olika sevärdheter, aktiviteter, och mycket mer. Vi uppdaterar där varje vecka om det som händer och sker i och runt Göteborg.

Boka boende

Om ni har tänkt att upptäcka Göteborg och Universeum i sommar, se till att boka ett bra boende. Mitt emot Universeum ligger som sagt för övrigt Liseberg, så det finns mycket att göra i ett enda område, så väl som att det finns en mängd andra saker i resten av stan. Här på vår sida kan ni hitta ett bra hotell. Dessa finns i olika prisklasser. Det gör att det finns något för alla!  Sök  runt på vår sida, eller kontakta oss så hjälper vi er. Vi kan svara på det mesta.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img