Upptäck något nytt på Göteborgs Kulturkalas

Miriam Bryant kommer stå på scen med Göteborgs Symfoniorkester

Miriam Bryant kommer stå på scen med Göteborgs Symfoniorkester

I augusti varje år exploderar Göteborg i över 1000 olika aktiviteter med fri entré för alla smaker och åldrar – och detta år är inget undantag!

Göteborgs Kulturkalas som äger rum mellan den 16-21 augusti innebär att gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur ­- opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. På Kulturkalaset samsas olika matkulturer tillsammans med världsartister och lokala band.

Med sänkta trösklar vill arrangörerna inspirera alla besökare att upptäcka något nytt och fortsätta att uppleva stadens kulturutbud under resten av året. Med 1,5 miljoner besök under sex dagar är Göteborgs Kulturkalas en av Nordens största kulturfestivaler.

 

Hela 1625 olika programpunkter

Årets Kulturkalas har hela 1625 olika programpunkter så det finns definitivt utrymme att upptäcka något nytt i år.

När det gäller musik bjuds det på allt ifrån världsmusik till klassiskt, dansband, hiphop, country, pop och rock och artister som till exempel Miriam Bryant och Göteborgs Symfoniorkester samt Katrina (från Katrina & The Waves) kommer stå på scen. Göteborgs Pianofestival äger också rum under Kulturkalaset och bjuder på ett brett program med såväl erfarna som unga, lovande pianister. Eller vad sägs om ingen mindre än Robert Wells?

Du kommer även kunna njuta av bland annat operan Tosca, filmvisningar under bar himmel samt sprakande fyrverkerier.

Och det finns definitivt något för hela familjen då Barnens Kulturkalas erbjuder allt från höga höjder, spännande böcker, design, konst och musik.

 

Liseberg bjuder på jazz

Under Göteborgs Kulturkalas bjuder Liseberg på jazz i dagarna fem. Den 16-20 augusti gästas Taubescenen av flera spännande musiker som experimenterar och tänjer genrens gränser. Under Kulturkalaset är det fri entré till Liseberg från kl 17.00. Stjärnor som bland andra Viktoria Tolstoy och Svante Thuresson kommer stå på scen. Hela programmet hittar du här.

- Jazz kompletterar musikutbudet på ett bra sätt och genom att samla några av de främsta och mest spännande jazzmusikerna på Taubescenen ger vi alla jazzälskare en egen plats att hänga på under Kulturkalaset, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg

 

Kulturkalasets syfte

Tanken är att Göteborgs Kulturkalas ska bjuda på ett årligt kalas som bidrar till ett varmare, mänskligare och roligare samhälle. Genom evenemangets kraft uppmärksammas och stärks det rika kulturutbudet och bidrar till att Göteborg och Västra Götalandsregionen blir än mer attraktiva att leva och verka i, samt att besöka. Det är Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen som står bakom Göteborgs Kulturkalas, tillsammans med en rad samarbetspartners inom kommun, näringsliv och andra organisationer. Göteborgs Kulturkalas projektleds av Göteborg & Co.

Läs mer om Kulturkalaset här.

 

Hitta det perfekta boendet

Med så många festligheter i Göteborg under Kulturkalaset är det definitivt hög tid att boka ditt perfekta boende. När du väl bestämt dig för vad du vill boka biljetter till är det bara att klicka dig in på vår hemsida och hitta ett passande hotell. Sök gärna fritt på vår hemsida eller klicka dig fram till drömhotellet via Göteborgs olika stadsdelar. Vill ni ha mer specifika rekommendationer eller om det är något ni undrar över går det jättebra att kontakta oss. Vi hjälper er gärna för att se till att ni får en oförglömlig vistelse i Göteborg!

 

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img