Upptäck musik, kultur och dans i Göteborg i augusti

Morrissey står på scen på årets Way Out West

Morrissey står på scen tillsammans med många fler på årets Way Out West

Göteborg är verkligen en sommarstad utan dess like och under augusti månad lever Sveriges andra stad verkligen upp med allt från super-festivalen Way Out West till Kulturfestivalen på agendan under nästa månad. Vi på HotellGöteborg har sett till att samla ihop alla stora måsten i Göteborg i augusti för att se till att du inte missar något!

 

Way Out West – 11-13 augusti

Snart kommer Slottsskogen återigen fyllas med tusentals människor för årets Way Out West. Den svenska festivalen som kontinuerligt lovordas i pressen världen över kommer inte göra någon besviken i år då världsstjärnor som Sia, Morrissey, Massive Attack & Young Fathers, PJ Harvey, Grace Jones och Skepta kommer inta festivalens scener.

Allt du behöver veta om Way Out West hittar du här.

 

Kulturkalaset – 16-21 augusti

I augusti varje år exploderar Göteborg i över 1200 aktiviteter med fri entré för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur ­- opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. På Kulturkalaset samsas olika matkulturer tillsammans med världsartister och lokala band. Med sänkta trösklar vill arrangörerna inspirera alla besökare att upptäcka något nytt och fortsätta att uppleva stadens kulturutbud under resten av året. Med 1,5 miljoner besök under sex dagar är Göteborgs Kulturkalas en av Nordens största kulturfestivaler.

Läs mer om Kulturkalaset här.

 

GBG Dance Festival - 16-21 augusti

Varje år blir centrala Göteborg invaderat av både dansare och amatörer i och med GBG Dance Festival som organiseras av Twisted Feet och är en del av projektet Community X som finansieras av Allmänna Arvsfonden. Festivalen beskrivs som dansens Gothia Cup och besökare erbjuds hela sex dagar av kulturellt utbyte i form av sommarläger, högkvalitativa dance-offs, workshops, tävlingar, efterfester, musik och DJ:s. Festivalen samarbetar i år med Göteborgs Kulturkalas och Dans- och Teaterfestivalen.

Läs allt du kan tänkas behöva om GBG Dance Festival här.

 

Göteborgs Dans- och Teaterfestival – 18-27 augusti

Göteborgs Dans- och Teaterfestival är en scenkonstfestival för internationell och svensk scenkonst, och återkommer vartannat år i augusti. Festivalen grundades 1994 och har sedan dess bjudit in internationella scenkonstkompanier och scenkonstnärer att dela sina berättelser med festivalens breda publik; berättelser från hela världen; berättelser som förhöjer verkligheten och som reflekterar över vår samtid, här och nu.

Läs mer om festivalen här.

 

Midnattsloppet – 20 augusti

Den 20 augusti är det dags för den nionde upplagan av Midnattsloppet i Göteborg. Start och mål är i Slottsskogen och loppet är en 10 km lång fest mellan de fina stadsdelarna Masthugget och Majorna. Det som gör Midnattsloppet spännande och unikt är den sena starttiden, kringarrangemangen för deltagare och publik och framförallt stämningen och atmosfären som infinner sig under kvällen.

Läs mer om Midnattsloppet här.

 

Electronic Summer – 25-27 aug

För femte året i rad ger Electronic Summer er det absolut bästa inom synth, EBM och annan elektronisk musik. Under tre dagar kommer mer än 10 band och artister, inklusive Welle:Erdball och Wolfgang Flür (ex-Kraftwerk), stå på scen på Brewhouse i Göteborg, en massa DJ:s kommer få er att dansa och dessutom blir det skiv- och merchförsäljning, happenings med mera.

Läs allt om Electronic Summer här.

 

Hitta det perfekta boendet

Med så många festligheter i Göteborg i augusti är det definitivt hög tid att boka ditt perfekta boende. När du väl bestämt dig för vad du vill boka biljetter till är det bara att klicka dig in på vår hemsida och hitta ett passande hotell. Kontakta oss gärna här för tips och rekommendationer.

 

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img