Turismen i Göteborg ökar

Ökande turism i GöteborgFörra året ökade antalet hotellrum i Göteborg med ca 6,2 procent. Största anledningen till den ökningen låg Gothia Towers bakom då de uppförde sitt tredje torn med en kapacitet på ca 450 nya rum.
Många var oroliga innan det tredje tornet skulle öppnas då man var rädd för att marknaden skulle avstanna och att detta skulle medföra tomhet på många andra hotell, detta kan man idag med glädje bekräfta att så aldrig blev fallet. Daniel Stenbäck, VD för Gothia Towers sa till tidningen GP att det nya tornet svalde marknaden helt och hållet.
Han ställer sig även positivt till uppförandet av flera nya hotell i Göteborg.

Utvecklingschefen på Göteborg & Co, Ossian Stiernstrand, har följt den uppåtgående utvecklingen på nära håll och kan även han konstatera att turismen i Göteborg ökat så pass att flera hotell kan behöva etableras i framtiden. När turismen växer som den gjort i Göteborg, är det viktigt att hänga med och tillhandahålla boenden, och det är fort.

Just nu är det många som besöker Sverige och Göteborg. På grund av det låga ränteläget och den förhållandevis svaga kronan är det lägligt för utländska turister att besöka oss. Ossian Stiernstrand konstaterar även att det är ett mycket bra år för möten och events i Göteborg.

Både Daniel Stenbäck, VDn för Gothia Towers, samt Hannes Fridlund, chefen för det privatägda hotellet Poseidon, håller med varandra gällande expansionen av hotell i staden. Ingen av dem är rädd för att detta skall påverka deras hotell negativt, men tror dock på att nya hotell skall uppföras med en genomförd tanke. Gärna mer privatägda hotell, menar Hannes Fridlund, och gärna hotell som tillför någonting och bygger på det attraktiva som är Göteborg, menar Daniel Stenbäck.

Vad som är viktigast är dock att de stora eventen fortsätter att komma till Göteborg, samt att man fortsätter nå ut till utländska turister som förhoppningsvis kommer att välja att semestra i Göteborg framöver.

Gothia Towers  Gothia Towers
Mässans Gata 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1732 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Poseidon  Hotel Poseidon
Storgatan 33, Göteborg
I Göteborg (Centrum )

    3.5 stjärnor
Från 952 SEK per natt

Boka hotell


Upper House  Upper House
Mässans gata 24, 25th floor, Göteborg
Nära Liseberg

    5 stjärnor
Från 2968 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img