Takida tillsammans med Stiftelsen

Robert Pettersson sjunger i både Takida och Stiftelsen

Robert Pettersson sjunger i både Takida och Stiftelsen

I sommar gör Takida och Stiftelsen gemensam turné. Det med endast tre stopp! Deras spelningar är i Stockholm, Malmö och så klart då Göteborg. Datumet för spelningen i Göteborg är 6 juli och sker på Trädgårdsföreningen.

Takida

Takida, eller tAKiDA som det brukar skrivas är en svensk grupp som bildades 1999 av Robert Pettersson och Fredrik Holm samt gitarristen Tomas Wallin. Dock under namnet Tender. De bytte sedan namn till Takida. Namnet kommer från Silver Fang-karaktären Gohê Takeda, vars efternamn uttalades fel i den svenska dubbningen. Deras debutalbum släpptes 2006.

Singeln Curly Sue nådde förstaplatsen på Tracks i januari 2008 och låg sedan etta i tio veckor. Singeln håller sedan den 3 maj 2008 maratonrekordet på Trackslistan genom att ha lyckats ligga kvar i 50 veckor i följd.

Den 18 augusti 2009 berättade Takida att de skrivit kontrakt med skivbolaget Roadrunner Records. Detta skivbolag har även Nickelback och Slipknot bland sina band. Under 2009 släpptes det tredje albumet “The Darker Instinct”. Skivan sålde guld fyra dagar efter att den släpptes. De har sedan dess släppt flera album till.

Nuvarande medlemmar

Robert Pettersson – sång

Kristoffer Söderström – trummor

Mattias Larsson – gitarr

Tomas Wallin – gitarr

Chris Rehn – synthesizer, cello

Stiftelsen

Stiftelsen kan ses som ett systerband till Takida. Det eftersom det är Takidas sångare som grundade detta band och även är sångare i det. Stiftelsen bildades 2011. Det av Takidas sångare Robert Pettersson och hans barndomsvän Micke Eriksson. Deras första singel, Vart jag än går blev etta på Sverigetopplistan 10 augusti 2012. De har släppt 4 album hittills.

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen som finns i Göteborg är en vacker plats. Det är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Det är perfekt att besöka detta ställe under sommaren eftersom det då kommer mängder av rosor och andra blommor här. I Palmhuset, som är ett växthus från 1878 finns det palmer och andra tropiska växter.

Sommartid så är det även så att Trädgårdsföreningen används för att hålla konserter i. Det sker en hel del, varje sommar. Ofta är det både nationella och internationella artister som uppträder. Åker du bil hit så kan du parkera på Heden. Annars går det spårvagnar. Trädgårdsföreningen är en allmän plats. Förbjudet att grilla, ta med alkohol eller ha hundar där. Sedan kan det tillkomma andra saker som inte får tas med. Det brukar annonseras för varje konsert. Det är viktigt att respektera reglerna.

Boka hotell

Ett besök i Göteborg i sommar är inte fel. Dels då för att se Takida och Stiftelsen, men även för att njuta av staden för övrigt. Det finns en mängd aktiviteter, sevärdheter och så vidare att ta del av i Göteborg. Vi listar en hel del av detta under våra nyheter. Vad för typ av hotell du vill boka styr du helt själv. Här på vår sida finns det hotell och andra bra alternativ i en mängd olika prisklasser. Du kan söka runt efter hotell på flera olika sätt. Det går även bra att kontakta oss om du behöver hjälp eller har frågor att ställa.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img