Succémusikalen Flashdance till Scandinavium

Flashdance kommer till Göteborg och Scandinavium nästa år

Flashdance kommer till Göteborg och Scandinavium nästa år

Nu ger sig succémusikalen Flashdance ut på turné och landar i Göteborg och Scandinavium den 5 och 6 maj nästa år. Biljetterna släpps nu på fredag den 9 september kl 9.00.

– En riktigt glädjefylld klassiker som återvänder till Göteborg för två magiska kvällar i Scandinavium. Ett ypperligt tillfälle att återuppleva det ljuva 80-talet ännu en gång, säger Lotta Nibell, vd på Göteborgs evenemangs- och arenabolag Got Event.

 

Upplyftande berättelse

Filmen med samma namn banade väg för en rejäl dansvåg på 1980-talet, med diskopumpande musiktema. I vinter är det återigen dags att plocka fram de neonfärgade benvärmarna och plugga in Irene Cara, Donna Summer och Kim Carnes i hörlurarna.

Den dansexplosiva, romantiska och musikaliska Flashdance är den upplyftande berättelsen om en ung kvinnas kamp för att bli oberoende, finna kärleken och förverkliga sin dröm. Med spektakulär dans, romantik och en god portion humor som grund sprakar musikalen av medryckande 80-talshits såsom den Oscars belönade titellåten Flashdance – What A Feeling, Maniac, Gloria, Manhunt och I Love Rock n’ Roll.

 

Musikalstjärnor i spetsen

Med start den 10 februari beger sig den 30 man starka ensemblen med musikalstjärnorna Hanna Von Spreti (tidigare Lindblad) och Karl Dyall i spetsen på turné. Denna scenversion har tidigare spelat för fulla hus på China Teatern i Stockholm och The Theatre i Göteborg inför en jublande publik och hyllande presskår:

”Fenomenal… Storslagna shownummer. Hanna Lindblad briljerar” Aftonbladet

”En lysande flashback från 1983… En stor stjärna och en stark ensemble” Expressen

”En explosion av energi… glöder och pulserar” Svenska Dagbladet

”Snygg och effektiv 80-talsnostalgi” Dagens Nyheter

För regin står Anders Albien, renommerad för bl a Dirty Dancing, Rock of Ages, Hairspray och Spamalot. Jennie Widegren från dansgruppen BOUNCE står för koreografin.

Flashdance på turné presenteras av Live Nation, 2Entertain och Vicky Nöjesproduktion. Biljetterna släpps via Livenation.se på fredag den 9 september kl 9.00.

 

Boka boende redan nu

För att se till att ni får bästa möjliga boende är det lika bra att boka hotell redan nu. Vi på HotellGöteborg har samlat ihop några av våra favoriter som ligger på Heden alldeles intill Scandinavium.

Vill ni komma riktigt billigt undan är prisvärda Hotel Allén med tre stjärnor alldeles perfekt. Hotellet har en miljövänlig profil och här bor du bekvämt och centralt i närheten av Bältespännarparken och Trädgårdsföreningen.

›› Boka ditt rum på Hotel Allén här

Det finns tyvärr inga lediga hotell i just nu.

På Hotell Liseberg Heden bor du som namnet antyder givetvis nära till nöjesparken men också inom gångavstånd till Avenyn och Scandinavium. Detta fyrstjärniga hotell ligger även i närheten av Gamla Ullevi och Göteborgs stadsteater.

›› Boka ditt rum på Hotell Liseberg Heden här

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Eller varför inte bo på klassikern Scandic Opalen? Med sina fyra stjärnor erbjuds givetvis Scandic-standard och om du vill upptäcka mer av Göteborg är det nära till både Scandinavium och Valhallabadet.

›› Boka ditt rum på Scandic Opalen här

Scandic Opalen  Scandic Opalen
Engelbrektsgatan 73, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 3339 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img