Stordalen slår på stort igen

Petter Stordalen köper hotell i Göteborg
Petter Stordalen älskar Göteborg, så när möjligheten att köpa Best Western på Skeppsbron, mitt emot stenpiren i Göteborg dök upp, fanns det inget att tveka på.

I den delen av stan, i det gamla hamnområdet, låg alltså Best Western beläget med sina 72 rum. Men med Stordalens nya planer kommer hotellet, som kommer att ingå i hans hotellkedja Nordic Choice, föras upp i ny modern tappning med närmare 200 rum.

Planerna på hur hotellet kommer att se ut eller heta förblir ännu en hemlighet.

Petter Stordalen har sedan tidigare sex hotell i Göteborg. Alla ingår i hans Nordic Choice kedja och innefattar hotellen nedan:

- Clarion Hotel Post
- Clarion Collection Hotel Odin
- Quality Hotel Panorama
- Quality Hotel Winn
- Quality Hotel 11
- Comfort Hotel City Center

Stordalen är välkänd inom hotell-världen och han verkar vara en lika god affärsman som initiativtagare när det kommer till annorlunda sätt att skapa jobb och att anställa dem som skall utföra jobbet. När han startade upp Clarion Hotel Post valde han personlighet framför CV och bjöd in till talangjakt. Över 3000 personer anmälde sig för att få visa vilka de var och vad de gick för när hotellet sökte sin personal. En audition som kunde likställas med Idol vid tillfället. Till och med Arbetsförmedlingen var med och stöttade. 150 serviceinriktade, passionerade och engagerade medarbetare skulle väljas ut till vad som kom att kallas ”The new face of Gothenburg” – Clarion Hotel Post.

Hotellet öppnade den 26 januari 2012.

Clarion Hotel Post  Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


I samma veva som Stordalen fortsätter att investera i Göteborgshotell köper han även tre hotell i Borås.

- ”Första gången jag går in i samma stad och tar över tre hotell samtidigt”, säger Stordalen i en intervju med Borås Tidning. First Hotel Grand, Best Western Hotel Borås samt Comfort Hotel Jazz kommer framöver alltså också att ingå i hotellkedjan Choice.

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img