Sport i Göteborg

Fotboll är en populär sport i Göteborg

Fotboll är en populär sport i Göteborg

När det kommer till sport i Göteborg, så är detta en stad som främst är förknippad med fotboll. Dock är Göteborg en stor sportstad och de har många stora evenemang som är återkommande. Är en sportintresserad person så är Göteborg perfekt att besöka. Denna stad har bland annat tagit hem titeln som Sveriges bästa idrottsstad både 2012 och 2013. Återkommande event i staden är Gothia Cup som är världens största fotbollscup för ungdomar mellan 11–19 år. Även världens största handbolls cup, Partille Cup som spelas av ungdomar 10–21 är ett återkommande event. Göteborgsvarvet, som är världens största halvmaraton är också det varje år, precis som den internationella hästtävlingen Göteborg Horse Show. Varje år anordnas även Göteborg Basketball Festival, Nordstadssvängen och Volvo Ocean Race.

Göteborg är även en stad som stått värd när det varit VM inom flera sporter. Bland annat sporter som fäktning, fotboll, handboll, friidrott, bordtennis och ishockey. Det har även varit flera EM i staden. Göteborg har även haft Davis Cupfinalen i tennis och i Finnkampen.

Idrottsplatser och sportarenor

Göteborg har både kända och mindre kända sport och idrottsarenor. De tre största, som de flesta känner till är Ullevi, Gamla Ullevi och Scandinavium. Dock finns det fler än så. Bland annat hålls det olika sportevenemang på platser som Lisebergshallen, Slottsskogsvallen, Rambergsvallen, Göteborgs Curlinghall, Valhalla idrottsplats och Valhalla Sporthall samt Gothia Arena som är en baskethall.

Sportevenemang i februari 2017

Om du har planer på att åka till Göteborg under februari, så finns det flera sportevenemang du kan gå på. Den 7 februari är det final i ishockey mellan Frölunda Indians – HC Sparta Prague (CZE) CHL. Är ishockey din grej, så har du Seden Hockey Game, som börjar den 9 februari.

I februari är det även dags för Gothenburg Horse show. 21 februari startar det och hålls på Scandinavium.

Om du gillar fotboll så är det även flera matcher under februari som du kan titta på. IFK Göteborg möter flera andra fotbollsklubbar under just denna månad. Även andra fotbollsklubbar har matcher så som GAIS och ÖIS.

Upplev hela Göteborg

Även om det är sporten som lockar så har Göteborg mer än bara det att erbjuda. Här finns det en mängd andra evenemang att delta i så väl som sevärdheter att titta på.  Många av dem är även gratis och det är enkelt att ta sig fram genom buss, spårvagn eller genom att promenera.

Passa på att äta skaldjur, eller handla fisk på Feskekörka, då Göteborg är en kuststad och därmed har ett stort och gott utbud av både fisk och skaldjur.

Boka boende i Göteborg

Med oss kan du boka ditt boende i Göteborg. Det finns flera lämpliga hotell i närheten av flera av de stora arenorna om du föredrar att bo nära det evenemang med sport du tänkt besöka. Det finns givetvis andra boendealternativ över hela staden. Du kan enkelt söka fram bra hotell eller andra typer av boende direkt här på vår sida. Om du behöver hjälp med att hitta ett bra hotell så kan du även kontakta oss.

 

 

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img