Sommarlov i Göteborg

Upptäck Göteborg i sommar

Upptäck Göteborg i sommar

Nu är det sommarlov för alla barn. Så varför inte ta med hela familjen till Göteborg och hitta på en massa skoj saker? Självklart är Liseberg ett val många gör, men det finns bra mycket mer än bara detta i denna stad! Här kommer ett gäng förslag, som passar bra både soliga och regniga dagar.

Kul aktiviteter i Göteborg

En kul sak att hitta på är att besöka Star Bowling. Det är ett ställe där det finns bowling, shuffle board, biljard, slot car racing, virtuell golf och en massa mer skoj. Här kan ni kör 3-kamp och 5-kamp. det finns även en restaurang med amerikans mat på menyn. Detta ställe hittar ni på Odinsgatan 8 i Centrum.

Varför inte bli en tv-spelsfigur? Det är fullt möjligt på Teamtastic. Här kan ni hoppa direkt in i ett tv-spel och ta er igenom flera olika utmaningar. Detta finns på Burggrevegatan 15 i Centrum.

En korsning mellan sightseeing och quiz får ni med 100 point challenge. Upptäck staden på ett annorlunda sätt. Det gäller att komma först och få flest rätt. Det finns olika nivåer av detta spel, så det passar oavsett om du är turist eller bor i Göteborg. Platsen att börja är Drottningtorget 10, Centrum.

I Gökboet hittar du ett gigantiskt aktivitetshus. Här finns det mesta du kan tänka dig. Det är brottning med sumodräkt, femkamper, paintball, mordgåtor och mycket mer. Detta ligger på Exportgatan 7, Hisingen.

En annan rolig sak att göra tillsammans är att göra Go Kart. Det kan ni göra på Go Karting Majorna. Platsen att göra detta på är Karl Johansgatan 44, Majorna.

Äventyr till sjöss får ni på Maritiman. Det utan att kasta loss. Detta är ett musem med 13 skepp från olika tider. Det går även att ha barnkalas här. Adressen är Packhusplatsen 12, Centrum.

Barnens zoo är ett måste om ni vill klappa och titta på en massa söta djur. Detta ligger i Slottsskogen och ni kan få se en massa getter, hängbukssvin, kycklingar, kaniner, samt att det även finns ponnyridning.

Lek & Buslandet är ett kul ställe för alla barn. Det är ett lekpalats på hela 5000 kvm. Det finns det mesta här för både stora och små barn. Det finns också en restaurang och ett café. Adressen hit är Herkulesgatan 1, Hisingen.

Skaffa ett Gothenburg Pass

En bra sak att göra om ni ska tillbringa ett par dagar i Göteborg, det är att skaffa Gothenburg pass. Det är ett kort som ger er tillträde till museer, trädgårdar, sightseeingturer och evenemang. Det går att ladda detta kort med 1-5 dagars användning. Detta kort ger även inträde till Liseberg och Universeum samt att ni kan åka med Göteborgs kollektivtrafik. Hämta kortet på Göteborgs Turistbyrå eller få det hemskickat.

Boka hotell

Är det så att ni vill stanna i Göteborg för ett par dagar, så är det inte fel att boka in er på ett hotell. Här hos oss finns det hotell i alla prisklasser. Det finns hotell nära de stora sevärdheterna och aktiviteterna så väl som strax utanför. Välj det hotell som passar er allra bäst. Sök runt, eller kontakta oss om ni har frågor.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img