Sånger vid havet

Kajskjul 8 ligger på Packhusplatsen

Kajskjul 8 ligger på Packhusplatsen

För tredje året i rad arrangeras i sommar den turnerande visfestivalen ” Sånger vid havet”. Det är tre väl utvalda platser de kommer stanna till på. Nytt för i år är att de kommer till Kajskjul 8 mitt i Göteborg. Det den 17 juli. Dagen före är de på Tjolöholm Slott och dagen efter är de i Tanumshede. Årets artister är Jack Vreeswijk, Cajsastina Åkerström och Guran, Nord & Nyberg. Det kommer bjudas på tolkningar av vis-historiens giganter; Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Björn Afzelius, så väl som att det även kommer bli en härlig blandning av artisternas egna låtar.

Artisterna

Jack Vreeswijk är låtskrivaren, textförfattaren och kompositören, samt sonen till en av våra mest kända och folkkära artister – Cornelis Vreeswijk. Han har flera personliga tolkningar av sin fars låtar. Han har på egen han även lyckats etablera sig som en mycket uppskattad artist i Sverige. Han har fått flera utmärkelser och prisbelönats med såväl Cornelis Vreeswijk-stipendiet som Fred Åkerström-stipendiet.

Cajsastina Åkerström är en av Sveriges största visdrottningar och har varit sedan genombrottet på 90-talet med ”Fråga Stjärnorna”. Under de senare åren så har hon samarbetat en hel del med producenten Peter Kvint som ledde till i albumet “Vreden och stormen” som släpptes 2015, samt att de gjorde låten ”Om det var du” efter det. Cajsastina är dotter till Fred Åkerström och tillsammans med Jack Vreeswijk så har hon de senaste åren turnerat med ”Du & Jag Farsan”. Föreställningen är en hyllning till Cornelis och Fred.

Guran, Nord & Nyberg är de som hedrar Björn Afzelius på ett mycket fint sätt. Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren, hade alla en egen relation till Björn Afzelius. De kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt. Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

Kajskjul 8

Kajskjul 8 kan ses som en modern arena, i en historisk byggnad. Här är det god mat, underhållning, föreställningar, krogshower, event och mycket mer. Huset byggdes 1885 som ett kajskjul för omlastning. Man lastade siden, kryddor, trä och annat. Huset har en lite annorlunda form och det beror på att det byggdes efter hur järnvägsspåren låg. Huset föll i glömska och under flera år var det en uppläggningsplats för båtar. I samband med VM i friidrott 1995 rustade man upp huset och förvandlade det till en nöjesplats för shower och events.

Boka hotell

Om du är sugen på att besöka Kajskjul 8 i sommar, se till att haffa en biljett redan nu., Sedan ska du se till att boka dig ett bra hotell. Här på vår sida finns det gott om alternativ, både budget, lyx och mellanklass. Du kan enkelt söka runt efter hotell direkt på vår sida. Det finns dels bra boenden nära Kajskjul 8, samt i övriga delar av staden. Om du inte hittar det du söker, eller behöver hjälp, då ska du kontakta oss. Vi kan svara på frågor samt hjälpa dig med bokning av hotellet.

First Hotel G  First Hotel G
Nils Ericssonplatsen 4, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 2248 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img