Rymdveckan 14-22 september i Göteborg

Fira månlandningen för 50 år sedan med Rymdveckan!

Fira månlandningen för 50 år sedan med Rymdveckan!

I år, 2019 så är det 50 år sedan som den första månlandningen skedde. Detta uppmärksammas nu med en rymdvecka i Göteborg. Denna vecka blickar både bakåt och framåt. Ut i rymden och tillbaka mot jorden. Om du är intresserad av detta, se då till att komma till Göteborg under denna vecka. Hotell det bokar du med oss.

Om Rymdveckan

Rymdveckan kommer ha ett brett program som är kring rymdens betydelse för saker som innovation, inspiration, vetenskap, industri, forskning, miljö, samhällsnytta, konst och kreativitet. Programmet passar för alla oavsett ålder. Det är dessutom en mängd aktiviteter. De som är initiativtagare till denna vecka är Hasselbladstiftelsen samt Chalmers. Det kommer även vara en del aktörer, sponsorer och partners som medverkar i denna vecka. Det finns mer än 100 programpunkter på olika platser som har med rymden att göra.

Rymdveckan på Universeum

Universeum är en del av Rymdveckan och de har hela 60 olika programpunkter. Deras program har fyllts med extra rymdinspirerade aktiviteter och föreläsningar. Det är allt fårn guide till rymdraketer och rymdens alfabet till asteroider och Mars-rovers. Under veckan med rymdtema så kan du köpa en unik rymdbiljett till Universeum. Den ger dig fri entré till hela huset så väl som allt på deras program.

Rymdveckan på andra platser

Rymdveckan har programpunkter på flera olika platser. Bland annat så kan du besöka Chalmers som har flera aktiviteter och föreläsningar. Andra platser där det kommer att hållas en hel del saker som har med rymden att göra är Hasselblad Center, Innovatum Science Center – Trollhättan, Alfons Åbergs Kulturhus samt flera ställen till. Hela programmet hittar du här.

Den första månlandningen

Apollo 11 sköts upp den 16 juli 1969, Armstrong & Aldrin genomförde landningen på månen den 20 juli och besättningen återvände till jorden den 24 juli. Apollo 11 hade därmed uppfyllt president John F. Kennedys mål att “…före årtiondets slut ha landat en människa på månen och tagit honom tillbaka i säkerhet.” som sades vid ett tal till kongressen den 25 maj 1961. Den första människa som satte ner foten på månen var Armstrong och det med de berömda orden “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind”. Landningen var en milstolpe i rymdkapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen. Besättningen utgjordes av befälhavaren Neil Armstrong, Buzz Aldrin och Michael Collins där den senare befann sig i kommandomodulen Columbia i omloppsbana runt månen när de båda övriga landsteg på Månen.

Boka hotell

Om du känner att detta med Rymdvecka låter kul, se då till att komma till Göteborg i september. Varför inte stanna hela veckan? Här hos oss finns det gott om olika alternativ till boende. Du kan söka fram hotell efter vad de heter eller vad de är för typ av hotell. Det finns hotell i alla prisklasser så det finns något som passar alla. Välj det hotell som passar dig helt enkelt. Om du inte hittar det du söker eller om du har frågor eller kanske behöver hjälp med din bokning, ja då är det bara att kontakta oss, så hjälper vi dig!

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img