Roy Fares öppnar café i Göteborg

Njut av kaffe och något gott på nytt café i Göteborg

Njut av kaffe och något gott på nytt café i Göteborg

Roy Fares, känd för de allra flesta att vara en av jurymedlemmarna i kanal 5s Dessertmästarna, ska nu öppna upp café i Göteborg. Det tillsammans med Mattias Ljungberg, som är känd för att ha skapat semmel-wrapen samt att han är den som bedömer tårtorna som bakas i ”Det stora tårtslaget”. De har sedan innan redan ett café, Mr Cake, i Stockholm. Nu kommer Mr Cake Göteborg. Roy Fares skrev på sin Instagram för ett kort tag sedan att de öppnar upp caféet i Göteborg, den 1 juni. Detta café ligger vid Stenpiren. Det är en 730 kvm stor lokal. Det kommer att vara både bageri, konditori och café.

Roy Fares

Roy Fares föddes i Libanon 1984. Han kom med sin familj till Sverige 1990. Han växte upp i Örebro, men bor numera i Stockholm. Han är kusin till de båda filmbräderna Josef och Fares Fares.  Roy Fares började med bakande redan under gymnasiet, då han gick en treårig linje på livsmedelsprogrammet med inriktning bageri/konditori. Året 2005 fick han sitt gesällbrev som konditor. Samma år så vann han även SM-guld för unga bagare. Han kom även på tredje plats i EM för unga bagare. Efter detta så började han jobba på Tösse-bageriet i Stockholm.

År 2010 vann han Årets konditor. Under 2012 släppte han sin första bok, Sweet. Det är en bok som är inspirerad av svenska, franska och amerikanska desserter. 2013 var han med första gången som en av tre domare i programmet Dessertmästarna. Han släppte även bok till. Den heter United States of Cakes och den utsågs till världens bästa kokbok 2014 i kategorin amerikansk mat av Gourmand World Cookbook Awards.

Utöver detta så har han medverkat som konditor i tv-programmet Go’kväll i SVT, samt att han är en del av matprogrammet Mitt Kök på TV4. Han hade även ett eget program i Kanal 5, med serien United States of Cake. Då reste han runt i USA och bakade tillsammans med olika personer.

I september 2017 öppnade Roy Fares sitt första café tillsammans med Mattias Ljungberg. MR Cake är beläget i A house, före detta Arkitekturskolan, på Rådmansgatan 12 i Stockholm. Nu kommer då även MR Cake till Göteborg!

Mattias Ljungberg

Mattias Ljungberg är den andra parten av det nya caféet. Han är född 1973 och är en svensk konditor. Han har deltagit tillsammans med Svenska Kocklandslaget, 2004 och 2012. Han var Årets konditor 2006. Han driver även Tössebageriet i Stockholm. Han blev känd för många när han introducerade semmel-wrappen. Han var ansvarig för bröllopstårtan på bröllopet mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Han är även en jurydeltagare i programmet Det stora tårtslaget på TV4.

Boka hotell i Göteborg

Oavsett om du åker hit för att testa detta nya café eller för att njuta av andra saker i Göteborg, så är det en god idé att boka ett hotell. I Göteborg finns det flera bra hotell att välja på. De kommer i olika prisklasser, så det finns något som passar alla. Här på vår sida kan du hitta flera bra boendealternativ. Det är bara att söka runt efter dem eller så kontaktar du oss, så hjälper vi dig.

Hotel Riverton  Hotel Riverton
Stora Badhusgatan 26, Göteborg
I Göteborg (Centrum )

    4 stjärnor
Från 1285 SEK per natt

Boka hotell


Quality Hotel Panorama  Quality Hotel Panorama
Eklandagatan 51-53, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1871 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell

img