Peter Jöback ut på turné

Ta spårvagnen till Liseberg och se Jöback

Ta spårvagnen till Liseberg och se Jöback

Snart är det premiär för Peter Jöbacks sommarturné i Skandinavien. På vägen kommer han att stanna till i Göteborg och då på Liseberg! Första stoppet är dock i Linköping den 18 maj. Till Göteborg kommer han den 28 juni. Detta är Jöbacks första sommarturné på åtta år. Han kommer besöka stora delar av Sverige samt att han även åker över till Oslo och Helsingfors.

I höstas kom Jöbacks album, ”Humanology” – hans första originalalbum på 11 år. Han hade även en hyllad popföreställning ”Med hjärtat som insats” så väl som att han hade och exklusiva spelningar på Storan i Göteborg. Nu är det då dags att bege sig ut på vägarna.

Turnéplan

18/5 Linköping, Linköping Konsert & Kongress

19/5 Norrköping, Louis De Geer

30/5 Örebro, Conventum

31/5 Västerås, Konserthuset

1/6 Oslo, Oslo Konserthus

7/6 Helsingfors, Kulturhuset

9/6 Stockholm, Gröna Lund

28/6 Göteborg, Liseberg

29/6 Uppsala, Parksnäckan

1/7 Rättvik, Dalhalla

6/7 Furuvik, Furuviksparken

17/7 Halmstad, Tylösand

Peter Jöback

Peter Jöback föddes i Stockholm 1971. Jöback är både skådis och artist. Även om han föddes och bor i Stockholm så härstammar han från Värmland så väl som Östergötland. Jöbacks utbildning var vid Adolf Fredrik musikskola samt Södra Latin i Stockholm. Han har även gått på Kungliga Musikhögskolan. Redan 1989 så vann han en talangtävling. Året därpå, 1990, så medverkade han i melodifestivalen. Dock kom han näst sist. Genombrottet för Peter kom då han fick rollen som Robert i Kristina från Duvemåla och hans låt Guldet blev till sand kom att ligga 110 veckor på svensktoppen.

Peter började med pop under år 2000. Han släppte då bland annat singeln Higher. Den singeln kom att bli den mest spelade svenska låten det året. År 2000 var även det år som Peter blev utnämnd till årets artist av NRJ och Tracks. Peter Jöback har sedan dess släppt skivor, varit med i en dokumentär, medverkat i musikaler och mycket mer.

Ha roligt på Liseberg

Då det är på Liseberg som Peter kommer att uppträda, varför inte passa på att stanna ett par extra dagar. Det så att du kan njuta av vad Liseberg så väl som vad övriga Göteborg har att erbjuda. Liseberg är ett nöjesfält, som passar gammal som ung. Du kan åka karuseller, promenera runt, äta sockervadd, testa lyckan på spelhjulen eller dansa på Polketten. Det finns något för alla här. Sedan har du som sagt även hela övriga Göteborg at upptäcka. Mitt emot Liseberg finns till exempel Universeum. Det är enkelt att ta sig runt med, via spårvagn, buss eller varför inte ta en promenad?

Boka hotell

Om du väljer att stanna ett par dagar i Göteborg, så är det bra att välja ett trevligt hotell. Det finns flera bra alternativ nära Liseberg, om du vill ha gångavstånd. Det finns dock även en mängd andra bra alternativ i övriga Göteborg med för den delen. Det är bara att söka runt efter hotell och boendealternativ. Det finns hotell i alla dess prisklasser. Om du inte hittar det du söker, eller om du har frågor, då går det bra att kontakta oss. Vi gör alltid vårt bästa för att svara så snabbt vi kan.

 

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img