Oklart läge för Gothenburg Horse Show 2022 – beslut tas 24 januari

Hästtävling i världsklass

Hästtävling i världsklass

Tanken var ju att Gothenburg Horse Show 2022 skulle ha sina tävlingar och annat mellan 23 och 27 februari. Men med tanke på hur läget är med covid-19 så är det osäkert om det blir av. Tanken är att det någon gång under dagen i dag ska tas beslut kring detta.


Måndagen 10 januari höll regeringen och Folkhälsomyndigheten presskonferens gällande nya restriktioner där det bland annat meddelades att deltagartaket vid offentliga sammankomster begränsas till 500 personer vid inomhusevenemang.

Det innebar att man inte visste vilka restriktioner som kommer att gälla mellan den 23 – 27 februari, då Gothenburg Horse Show planeras att genomföras. Organisationen bakom Gothenburg Horse Show valde att avvakta med besked om evenemanget kommer kunna genomföras eller tvingas ställas in.

Ny uppdatering från regeringen och Folkhälsomyndigheten förväntas komma idag och då tas också det definitiva beslutet om 2022 års tävlingar.

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och har sedan starten 1977 lockat över 70 000 besökare årligen. Evenemanget arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. De samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan.

Program för Gothenburg Horse Show 2022

Programmet för Gothenburg Horse Show har varit klart sedan länge, men om det ändras återstår att se. Men så här var det tänkt att det skulle vara:

Onsdag 23/2 är startdagen för Gothenburg Horse Show. Denna dag är tänkt att vara präglad av unga hästar, unga ryttare samt finalen i ATG Riders league.

Torsdag 24/2 tillägnas de hoppälskande besökare. Det med en härlig blandning av unghästar, lovande ungdomsryttare och internationella toppryttare. Dessutom är det extra fokus på familjeunderhållning och fartfylld Mounted Games. Foajén fylls med roliga aktiviteter såsom pyssel, ansiktsmålning, häng med Agrias Ponnyklubb och såklart käpphästhoppning!

Fredag 25/2 är en dag i dressyrens tecken och bland annat rids en av säsongens kanske viktigaste Grand Prix-klass. Även hoppning denna dag, med helgens första Longines FEI JUMPING WORLD CUP™ klass.

Lördag 26/2 bjuder först på spännande ungdoms- och unghästklasser med landets absolut mest lovande talanger som alla kämpat för att ta sig till Scandinavium under hösten och våren. På eftermiddagen blir det förstklassiga dressyruppvisningar när den näst sista deltävlingen av den västeuropeiska ligan av i FEI DRESSAGE WORLD CUP™ avgörs. Kvällen vigs åt inval till Gothenburg Horse Shows Hall of Fame och avslutas med en riktig publikfavorit; Gothenburg Trophy!

Söndag 27/2 är den avslutande dagen. Denna dag sker bland annat sista deltävlingen av den västeuropeiska ligan av Longines FEI JUMPING WORLD CUP™.

Håll koll på hur det blir

Om du har biljett till Gothenburg Horse Show 2022 så se till att ha koll på hur det blir. Det så att du vet om du kan åka eller inte. Du kan besöka Gothenburg Horse Show egen sida för att se vad de beslutar!

Om det blir av, se till att du har ett bra boende! Här hos oss kan du hitta en hel del bra hotell och andra boenden att boka in! Om du vill ha hjälp med att hitta bra hotell, eller har frågor, då är det bara att kontakta oss!

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img